Proprietarul SunGarden Cluj va moderniza hotelul Franz Josef

Proprietarul SunGarden Cluj va moderniza hotelul Franz Josef
Fostul hotel Franz Josef se află în plin proces de reabilitare | Foto: Express de Banat

Antreprenorul Nicolae Căpuşan, care deţine grupul SunGarden Cluj, va investi 1 milion de euro în reabilitarea hotelului Decebal - Franz Josef din Băile Herculane, cumpărat în 2017.

Căpuşan deţine un grup din care fac parte hotelurile SunGarden Turda, SunGarden Therme Dej şi complexul hotelier SunGarden Resort din Cluj, conform ZF. Acesta  va investi 1 milion de euro în reabilitarea hotelului Decebal din Băile Herculane.

„Avem în plan investiţii noi pentru anul 2020, atât pentru locaţiile care sunt deja în funcţiune, unde avem alocat un buget de minim 600.000 de euro, cât şi pentru noi proiecte. Vom pune anul acesta accen­tul pe investiţiile în curs de desfăşurare, precum cele pe care le derulăm la Băile Herculane, unde vom dezvolta un nou centru de relaxare pentru turişti, prin reabilitarea hotelului Decebal. Aici bugetul alocat pentru 2020 este de 1 milion de euro“, a precizat Căpuşan.

Hotelul din Herculane a fost dat în folosință în 1865 de către împăratul austriac Franz Josef, iar acolo se întâlneau pe vremuri regii Europei. Căpușan l-a cumpărat de la Agenția Națională de Administrare Fiscală, cu 1 milion de euro, după ce fostul proprietar, compania Microroyal Lugoj, a fost executat silit.

VEZI SunGarden va avea teren de golf cu 18 găuri

Complexul SunGarden Resort Cluj va investi în 40 de camere suplimentare, săli de restaurant și de conferință și un teren de golf de dimensiuni mari. Investiția totală în resortul din Baciu va ajunge la 15 milioane de euro.

Proprietarul complexului a menționat că în jurul SunGarden se va dezvolta noul brand Transilvania Legend, care are menirea de a purta turiștii în cele mai spectaculoase și sălbatice locuri ale vechii Europe: Munții Apuseni, Salina Turda, Alba Iulia, Sibiu, Salina Turda, Sighișoara.

Societatea clujeană a înregistrat în 2018 afaceri de 9,5 milioane de lei și un profit de 0,7 milioane, având 76 de angajați, conform platformei financiare Termene.ro. Ca asociați figurează TI Trust Invest (95%) și Nicolae Căpușan (5%). Firma-mamă îi are, la rândul său, ca acționari pe Nicolae Căpușan, care este majoritar, și pe fiul său, Vlad Căpușan.

Comenteaza