Restructurare financiară finalizată la Cemacon

Restructurare financiară finalizată la Cemacon
Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj a încheiat anul trecut cu afaceri de 67,9 milioane de lei, cu 24% mai mult decât în 2014.

Cemacon a avut un profit net de 13 milioane de lei. Rezultatele financiare se datorează vânzării de blocuri ceramice și finalizării procesului de restructurare financiară, conform conducerii companiei.

”În martie 2015, prin semnarea noilor contracte de credit care au restructurat datoria de 33 de milioane euro, și apoi, în septembrie, prin conversia din datorie în acțiuni a 13 milioane euro, Cemacon a finalizat cu succes prima restructurare de anvergură a unei datorii bancare în afara insolvenței în România. Acest lucru a fost posibil printr-o înțelegere complexă companie-bancă-acționari”, a declarat directorul general, Liviu Stoleru.

Producătorul de cărămizi a reușit ca, în urma procesului de restructurare, cifra de afaceri în 2015 (67,9 milioane de lei) să crească de trei ori față de cea din 2010 (22,1 milioane), iar cota de piață să ajungă de la 6 la 19%. În 2016, Cemacon își propune creșterea afacerilor cu minimum 10%, consolidarea cotei de piață, valorificarea activelor neproductive, îmbunătățirea portofoliului și a ofertei comerciale.

Compania, listată la Bursa de Valori București, are o capitalizare bursieră de 40,1 milioane de lei. Principalii acționari sunt fondul de investiții Business Capital For Romania-Opportunity Cooperatief (27,9%), controlat de BCR și de omul de afaceri Florin Pogonaru, KJK Cărămida (27,9%), Consultanță Andrei & Andrei (17,3%), SSIF Broker Cluj (14,6%).

Comenteaza