Grupul olandez Used Products se va extinde din Cluj în toată țara

Grupul olandez Used Products se va extinde din Cluj în toată țara

Retailerul Used Products, specializat în vânzarea de produse noi şi preutilizate, își va generaliza în franciză conceptul introdus la Cluj în mai multe orașe mari ale României.

Alexandru Săsărman, antreprenorul clujean care a deschis, alături de soția sa, Ramona, prima franciză a grupului în România, în 2018, se așteaptă să înregistreze afaceri de 750.000 de euro în acest an, cu un profit de peste 200.000. Compania olandeză are 60 de magazine în cinci țări.

În România, este în căutare de parteneri pentru orașele mari. „Suntem în etape diferite de discuție pentru București, Sibiu și Timișoara. Condițiile de acceptare în lanțul de francize sunt flexibile, însă fiecare potențial candidat trebuie să treacă printr-un proces riguros de selecție”, explică Alexandru Săsărman.

Primul magazin din țară, de la Cluj-Napoca are în medie 800-900 de clienți lunar, după o investiție de 100.000 de euro. „Majoritatea bugetului inițial este direcționat către amenajarea spațiului și primul stoc de produse. Există magazine de 50-60 mp în rețea unde investiția inițială a fost sub 50.000 de euro.

Conform planului de afaceri întocmit anterior deschiderii locației din Cluj-Napoca, s-a estimat că amortizarea se va face în trei ani. Pentru a fi un reper al urmatoarelor centre din Romania, noi am investit mai mult decât s-a estimat, astfel că amortizarea se va face în 3-5 ani”, spune antreprenorul.

Fondată în Alkmaar (Olanda), Used Products comercializează atât produse noi, cât şi folosite. Clienții pot cumpăra, vinde și face schimburi de produse – de la telefoane şi laptopuri, la ceasuri, biciclete sau jocuri, atât pe internet cât și în magazine fizice.

Comenteaza