S-a îmbogăţit în câteva minute: a vândut acţiuni pe 2,2 milioane lei la Banca Transilvania

S-a îmbogăţit în câteva minute: a vândut acţiuni pe 2,2 milioane lei la Banca Transilvania
Vicepreşedintele Băncii Transilvania s-a îmbogăţit: a vândut ieri 1,6 milioane de acţiuni şi i-au intrat în buzunar peste 2,2 milioane de lei.

Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al BT, Roberto Marzanati, a vândut ieri un pachet de 1,604 milioane de acţiuni ale băncii la preţul de 1,3929 lei/acţiune, potrivit unei raportări transmise Bursei de Valori. A obţinut astfel o sumă de peste 2,2 milioane de lei.

Marzanati are 63 de ani şi lucrează în bănci din 1973. A absolvit Business Administration School Torino şi a lucrat în Hypo Alpe Adria Bank (Croaţia), Market Banka,Raiffeisen Bank Sarajevo, Slavonska Banka (Croaţia) şi Export Credit Bank Macedonia. În 2002 afost numit membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania.

În prezent conducerea băncii e asigurată de şase persoane autorizate de Banca Naţională a României, e vorba de directorul general Omer Tetik, de directorii adjuncţii Nicolae Tarcea, Luminiţa Runcan, Gabriela nistor, Leontin Toderici şi Andrei Dudoiu.


Cei mai importanţi acţionari ai BT sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu 14,6%, şi Bank of Cyprus, cu 5,2%. BT tranzacţionează pe piaţa de capital 2,2 milioane de titluri, cu o valoare nominală de un leu. BT a obţinut în primul semestru un profit net de 180,2 milioane de lei.

 

Comenteaza