S-a semnat contractul pentru încă un tronson al Autostrăzii Transilvania

S-a semnat contractul pentru încă un tronson al Autostrăzii Transilvania
Grupul omului de afaceri băcăuan a câștigat numeroase proiecte publice

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat vineri contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru construcția unui tronson de aproximativ 12 km din Autostrada Braşov - Cluj - Borş.

Este vorba despre proiectarea și execuția lotului de 12,24 km Zimbor - Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania (A3), care va fi construită de ASOCIEREA SC SA&PE CONSTRUCT SRL - SC SPEDITION UMB SRL - SC TEHNOSTRADE SRL.  

Traseul Subsecțiunii 3B2 începe după intersecția autostrăzii cu DN 1G km, 13+260, (Huedin - Zimbor – Tihau (DN 1G)), unde a fost prevăzut un nod rutier, apoi traseul autostrăzii se înscrie între dealurile Fânețelor și Lupului, în lungul văii Capușu, intersectează, în Valea Glodului, DC 56 între localitățile Bercea și Santa Mana, îndreptandu-se către nord pana la intersecția cu DJ 108A (Românași - Agrij), la vest de localitatea Poarta Sălajului.

Pe această subsecțiune nu s-au prevăzut noduri rutiere. La finalul Subsecțiunii 3B2, la km 25+280, se va amenaja o intersecţie giratorie provizorie, necesară accesării sectorului de autostradă din DN 1F, prin intermediul unui drum local, până în momentul dării în exploatare a Subsecțiunii 3B3, Poarta Sălajului - Zalău.

În cadrul acestei secțiuni s-a prevăzut construcția a 5 viaducte și 1 pod peste autostradă.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 36 luni, respectiv 12 luni perioada de proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Contractul a fost semnat la Zalău de către Mariana Ioniță – director general CNAIR, iar la eveniment au fost prezenți și premierul Ludovic Orban, însoțit de ministrul Transporturilor Lucian Bode și de ministrul Economiei Virgil Popescu.

Comenteaza