Se întorc pacienții la clinicile private. “Încasările ni s-au diminuat cu 70%”

Se întorc pacienții la clinicile private. “Încasările ni s-au diminuat cu 70%”

Veniturile clinicii Cardiomed Cluj, specializată în domeniul cardiologiei, au scăzut cu 70% în lunile în care a fost activă starea de urgență în România.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

În ultima perioadă la clinică au venit foarte mulţi pacienţi la care s-a văzut lipsa evaluărilor periodice pentru specialităţile de pneumologie, cardiologie, neurologie, a precizat Carmen Mureșan, fondatoarea clinicii, conform ZF.

Unitatea a continuat să funcţioneze inclusiv în perioada stării de urgenţă, în care numărul de pacienţi a fost redus. Odată cu ridicarea restricţiilor de internări şi consultaţii doar pentru urgenţe, după 15 mai, pacienţii au început să revină într-un flux chiar mai mare faţă de anul trecut.

„Lunile ianuarie şi februarie au fost foarte bune pentru noi. Pandemia ne-a dat un pic în jos, în martie şi mai s-a văzut 70% scădere la încasări, aprilie bineînţeles au fost mult mai puţini pacienţi. După 15 mai s-a văzut o relansare, sfârşitul lunii mai, iar iunie din nou a explodat, avem mulţi pacienţi la toate specialităţile, toţi doc­torii erau cu lista plină şi nu pot să spun că în final se va vedea foarte mult pe anul acesta perioada pandemiei”.

Cardiomed a fost înfiinţată în urmă cu un deceniu la Cluj. Business-ul a depăşit 14 milioane de lei în 2019, în creştere cu 26% față de anul precedent.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza