Spitalul familiei Socea, pe pierdere de șase ani

Spitalul familiei Socea, pe pierdere de șase ani

Spitalul privat Polaris din Cluj, controlat de familia Socea, a avut afaceri de 18,5 milioane de lei în 2019, dar a rămas în continuare pe pierderi.

Polaris se întinde pe o suprafaţă de 11.000 mp, în localitatea clujeană Suceagu, şi are 180 de paturi. Nişa medicală pe care a pariat familia Socea la deschiderea spitalului a fost cea de recuperare medicală, mizând pe un serviciu slab abordat în piaţa sănătăţii private, conform ZF.

Unitatea medicală nu a reuşit să treacă pe profit nici în 2019, la cinci ani de la deschidere, raportând pierderi de 7,3 milioane de lei. Polaris trebuia să fie primul spital privat rechiziţionat de stat în timpul stării de urgenţă pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus.

Polaris Medical, spitalul controlat de Tudor Socea, fiul antreprenorului Ioan Socea, cunoscut pentru afacerile din domeniul energiei de la EnergoBit, a avut afaceri de 18,5 milioane de lei în 2019, în uşoară scădere faţă de anul trecut.

Compania merge pe pierderi încă de la înfiinţare, în urma investiţiilor din unitatea medicală, în 2019 raportând pierderi de 7,3 milioane de lei, potrivit Ministerului Finanțelor Publice. Acționarii săi sunt Sinergy Capital (90%), Delia Stanca Mera (9%), Tudor Alexandru Socea (1%), potrivit Termene.ro.

Comenteaza