The New York Times limitează la doar 3 articole pe zi conţinutul online gratuit accesat de pe mobil

The New York Times limitează la doar 3 articole pe zi conţinutul online gratuit accesat de pe mobil
Publicaţia americană The New York Times limitează şi mai mult accesul la conţinutul său online neplătit, doar 3 articole pe zi putând fi citite gratuit de cei care le accesează de pe dispozitive mobile, informează huffingtonpost.com.

The New York Times a anunţat, joi, că plănuieşte să limiteze accesul la conţinutul său gratuit disponibil prin intermediul dispozitivelor mobile, prin implementarea unui "mobil metru", respectiv un sistem de cuantificare a materialelor.

Noul sistem va produce efecte începând din 27 iunie şi va fi aplicat dispozitivelor mobile care folosesc mai multe sisteme de operare, între care şi iOS şi Android.

"Lansarea mobil metrului le va permite utilizatorilor să aleagă ce articole doresc să acceseze din zeci de secţiuni şi le va oferi oportunitatea să descopere conţinut pe care nu s-ar fi aşteptat să îl găsească", a declarat Denise Warren, vicepreşedinte executiv al The New York Times Digital Products and Services Group.

Restricţiile vor fi aplicate tuturor utilizatorilor care nu sunt abonaţi ai The New York Times. Aceştia vor avea acces la doar trei materiale pe zi din toate secţiunile site-ului publicaţiei, inclusiv blogurile. Conţinutul video va putea fi accesat în continuare gratuit în cadrul acestei aplicaţii.

În schimb, abonaţii vor putea să acceseze de pe dispozitivele mobile tot conţinutul The New York Times, fără restricţii.

Pe de altă parte, cititorii site-ului NYTimes.com au acces gratuit la 10 articole pe lună.

Publicaţia americană The New York Times a anunţat, în luna martie, că vrea să îşi relanseze site-ul nytimes.com şi a dezvăluit, atunci, un prototip al noii sale pagini de internet, pe care l-a supus dezbaterii publice. Compania a anunţat atunci că site-ul The New York Times urmează să fie relansat în acest an, potrivit relatărilor AFP de la momentul respectiv.

Prin această iniţiativă, cotidianul The York Times a demonstrat că face eforturi să se adapteze la nevoile create de consumul presei pe internet, în defavoarea lecturării publicaţiilor tipărite.

În ianuarie, presa americană a scris că Donald Trump vrea să cumpere The New York Times, în acest sens având loc mai multe întâlniri în care magnatul american ar fi negociat preluarea publicaţiei de la familia Sulzberger.

The New York Times (NYT) este un cotidian american, înfiinţat la New York în 1851, an de când publicaţia a apărut fără întrerupere.

Grupul de presă Times Co. a anunţat, în ianuarie 2010, că va introduce la începutul anului 2011 o taxă pentru cei care doresc să acceseze conţinuturile publicate pe nytimes.com.

Publicaţia New York Times a introdus, pe 29 martie 2011, plata pentru conţinutul online pentru cititorii din întreaga lume, după ce a testat formula în Canada începând cu 17 martie 2011.

În martie 2012, The New York Times Company a decis să limiteze accesul gratuit la 10 articole pe lună de pe NYTimes.com, după ce, timp de un an, userii site-ului publicaţiei au avut acces la un număr de 20 de articole gratuite pe lună.

The New York Times Company este o companie internaţională de media, care în 2011 a înregistrat venituri de 2,3 miliarde de dolari. Compania deţine, printre altele, titulurile The New York Times, the International Herald Tribune, The Boston Globe, NYTimes.com, BostonGlobe.com, Boston.com.

Preşedintele The New York Times Company este Arthur Ochs Sulzberger Jr., a cărui familie deţine controlul publicaţiei The New York Times din 1896.

 

Comenteaza