Tinerii șomeri își deschid afaceri la Cluj

Tinerii șomeri își deschid afaceri la Cluj
Peste 100 de tineri, fără un loc de muncă, din șapte țări europene, interesați să își deschidă propria afacere, învață cum să dezvolte o întreprindere socială și cum să contribuie la rezolvarea problemelor din comunitate prin proiectul I See You (Initiative to Foster Social Entrepreneurship Experience of Youth), derulat în Cluj de Fundația Danis.

 

Acesta a demarat în 2014, iar acum organizațiile implicate în proiect primesc aplicațiile tinerilor din Austria, Irlanda, Italia, România, Slovacia, Spania și Marea Britanie. Scopul proiectului este de a dezvolta abilitățile antreprenoriale ale tinerilor fără un loc de muncă și care sunt interesați în deschiderea unei afaceri sociale.

În perioada 2015-2016, ei vor avea acces la traininguri de antreprenoriat și vor învăța cum să administreze o afacere prin intermediul unui joc online de simulare de business. De asemenea, vor lucra în echipe internaționale și își vor dezvolta prima lor rețea de business. Pe parcursul proiectului vor învăța cum să identifice potențiali investitori (business angels) pentru afacerile lor, dar și cum să își construiască un plan de afaceri.

Candidații eligibili sunt tineri fără un loc de muncă (între 18 și 30 de ani) din cele șapte țări. În proiect vor primi o atenție specială tinerii imigranți sau care provin din medii defavorizate sau din grupuri minoritare, care de obicei întâlnesc și mai multe obstacole atunci când încearcă să își deschidă o afacere sau să se angajeze.

Proiectul va oferi acces liber la toate resurse educaționale dezvoltate în cadrul proiectului. Acesta este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ și dezvoltat de organizații cu experiență relevantă în educație antreprenorială și în munca cu tineri antreprenori.

El este coordonat de FH Joanneum, din Graz, Austria, care a adus împreună alte șapte organizații: The Union of Self-Employed Professionals and Workers of Spain (Spania), Universidad Nacional de Educación a Distancia (Spania), Programma Integra (Italia), Italian-Slovak Chamber of Commerce (Slovacia), WestBIC (Irlanda), Totem Learning (UK) și Fundația Danis pentru Dezvoltare Managerială (România).

Comenteaza