Trei organizaţii au primit aplicații gratuite din partea unei firme de IT

Trei organizaţii au primit aplicații gratuite din partea unei firme de IT
Mai multe echipe de programatori din cadrul unei companii clujene de IT au dezvoltat la cerere, gratis, aplicaţii informatice pentru trei organizaţii nonguvernamentale locale, în cadrul celei de a doua ediţii a maratonului de programare intern, între 21 şi 23 martie.

Beneficiarii aplicaţiilor realizate de MSG Systems România sunt Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, Pro Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat şi O Masă Caldă. Campania organizată de MSG a început cu un apel către organizaţiile locale, prin care aceasta a anunţat disponibilitatea de a investi timp şi resurse în dezvoltarea de aplicaţii necesare asociaţiilor nonguvernamentale în desfăşurarea activităţii. Ulterior, raportat la echipa implicată în această initiaţivă comunitară, au fost selectate trei ONG-uri locale pentru care, pe baza funcţionalităţilor cerute, s-au dezvoltat aplicaţiile.

Având în vedere faptul că de peste nouă ani Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca recrutează şi recomandă prin contact direct altor organizaţii peste 500 de voluntari anual, platforma construită de inginerii IT este un instrument util care va permite organizaţiilor interesate să facă rapid publice proiectele care au nevoie de voluntari, iar clujenii care doresc să se implice în astfel de acţiuni vor avea practic la dispoziţie o gamă largă de oferte de voluntariat, spune Nicoleta Chiş Racolţa, directorul Pro Vobis.

În ce priveşte proiectul O Masă Caldă, coordonatorul proiectului, Cosmina Paul, spune că aplicaţia îi va ajuta pe cei implicaţi să administreze eficient voluntarii. "În urma promovării în mass-media, zeci de clujeni ni s-au alăturat prin donaţii de bani şi alimente, proiectul aparţinând acum întregii comunităţi. Numărul în creştere al beneficiarilor, dar şi al persoanelor implicate a necesitat gestiunea resurselor implicate", afirmă Paul.

Ce spun programatorii msg systems România implicaţi în acest proiect
"Îmi place din cand în cand o provocare de genul acesta, unde vezi cât de mult poţi să întinzi coarda. Este vorba despre realizarea unui produs într-un timp limitat, cu tehnologii diferite faţă de care sunt deja obişnuit, cu colegi de pe alte proiecte, cu care nu lucrez împreună. Atmosfera creată în timpul hackatonului e ceva deosebit, deoarece oamenii ies din zona de confort şi la finalul evenimentului pleacă cu experienţe noi, care ajută la creşterea individuală, dar mai ales comunitară, în cazul acesta. Şi să nu uităm spiritul de echipă", spune unul dintre developeri.

Cele trei aplicaţii sunt în faza de testare de către reprezentanţii ONG-urilor, urmând ca până cel târziu în 7 aprilie să fie lansate oficial, precizează reprezentaţii firmei de IT.

 

Comenteaza