Un antreprenor din Cluj a reuşit să îşi creeze propriul brand de brânză. Are şi fermă unde crește vaci, bivolițe, capre şi oi

Un antreprenor din Cluj a reuşit să îşi creeze propriul brand de brânză. Are şi fermă unde crește vaci, bivolițe, capre şi oi
| Foto: https://www.facebook.com/narcis.pintea/

Dacă majoritatea tinerilor aleg să plece din ţară pentru un viitor mai bun, un clujean din Corneşti a făcut studii în Elveția la Școala Agricolă, dar a ales să vină acasă și să facă brânzeturi.

Narcis Pintea și este din Cornești, județul Cluj şi are propria fermă unde crește vaci, bivolițe, oi, capre, aşa că dispune de toată materia primă pentru produsele realizate chiar în propria fermă.

Acesta spune că foloseşte doar metode artizanale după rețete tradiționale, fără a grăbi procesul natural și doar aplică gusturilor din copilărie, tehnicile învățate în străinătate.

Povestea brânzeturilor cu brand local devenit realitate înainte de pandemie. La jumătatea lui 2019 antreprenorul clujean spune că a început să pună în practică cunoștințele dobândite la Școala Agricola din Elveția. Atunci a obținut prima brânză provenită din laptele ecologic de la Ferma Fraţii Pintea.

"Specializarea mea în momentul de față este brânza maturată Raclette. Acest tip de brânză provine din zona Valais (Elveția) și se produce în special în timpul verii când vacile ies la păscut.

Laptele se procesează crud, timpul de prelucrare este de 24h după care urmează procesul de maturare (minim 4 luni) în condițiile favorabile dezvoltării bacteriilor de care aceasta are nevoie; aceste bacterii favorizând gustul intens pe care aceasta brânză îl are”, spune antreprenorul din Corneşti, citat de turdanews.net.

Laptele provine de la ferma proprie care are aproximativ 30 de bivolițe, 20 de vaci Bălțată Românească, 100 capre alpin francez/carpatin și 500 de oi.

Comenteaza