Unde vor să zboare clujenii

Unde vor să zboare clujenii
Destinaţia Frankfurt este cea mai dorită pe aeroportul din Someşeni, ea fiind urmată de cursele către metropole precum Amsterdam şi Istanbul.

Primele locuri în sondajul pe care îl realizează Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca (AICN) îl ocupau destinaţiile Frankfurt, Amsterdam şi Istanbul, urmate de Dublin, Dubrovnik, Stockholm şi Girona. Un alt zbor votat deja de vizitatorii portalului, cel de Tel Aviv, se va materializa din toamnă.

Destinaţia Frankfurt (Germania) conducea ieri seara cu 456 de voturi în sondajul AICN, respectiv 29% din cei care s-au exprimat. Pe următoarele locuri se aflau Amsterdam (Olanda) - 21%, Istanbul (Turcia) - 16%, Dublin (Irlanda) - 12%, Dubrovnik (Croaţia) - 10%, Stockholm (Suedia) - 9%, Girona (Spania) - 3%. Iniţial, sondajul cuprindea şi destinaţia Tel Aviv (Israel), însă aceasta se va materializa prin cursele care debutează din noiembrie. De pe aeroportul clujean decolează din acest an aeronave spre Bari, Bruxelles, Eindhoven, Tel Aviv (Wizz Air) şi Praga (TAROM).

Prima cursă aeriană din Cluj la Tel Aviv va fi operată de două ori pe săptămână. Zborurile vor avea loc de la sfârşitul lunii noiembrie. Conducerea Wizz a anunţat un tarif minim de 40 euro/zbor, cu toate taxele incluse. „Suntem încrezători că Tel Aviv va beneficia de numărul mare de turişti care va vizita Israelul în timpul anului", a declarat Daniel de Carvalho, director de comunicare al Wizz Air. „Este un prim pas şi sunt convins că în curând vom auzi şi de alte destinaţii", a afirmat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean, care controlează regia aeriană. „Avem convingerea că va avea popularitatea celorlalte rute operate de Wizz Air de pe AICN", a menţionat David Ciceo, directorul aeroportului clujean.

Cursa TAROM către capitala Cehiei va fi funcţională din 5 august până în 18 decembrie. Zborurile Cluj-Praga-Cluj vor fi operate cu aeronave ATR 42 în zilele de luni, miercuri şi vineri. Preţul minim pentru un zbor tur-retur, 93 de euro, include toate taxele, locurile la acest tarif fiind limitate, conform TAROM. „Zborul de Tel Aviv sigur va merge bine pentru că sunt mulţi în zonă care se duc pentru escală la Budapesta, Bucureştiul fiindu-le incomod, că e mai departe. Din Praga sunt curse multe şi preţuri bune spre Canada, deci ar fi un zbor de conexiune bun de la Cluj. La Praga merg mulţi din Bucureşti în city break, că e ieftin şi frumos. Poate pe asta mizează şi cei de la Wizz, să mai adune oameni şi din vestul ţării", susţine reprezentantul unei agenţii de turism.

Europarlamentarul Norica Nicolai se numără printre cei care zboară cu noua cursă de Bruxelles. „Aeroportul nostru trebuie să profite de faptul că există la această oară un gol între Cluj-Napoca şi Budapesta. Este o şansă care ni s-a ivit şi pe care nu trebuie să o ratăm, mai ales în noul context economic regional. În plus, Clujul poate să introducă şi zboruri către destinaţii care nu sunt acoperite în această zonă a Europei, unde există ţări în plină dezvoltare. Ucraina este un exemplu sugestiv", a declarat aceasta, la REALITATEA TV Cluj. De pe AICN mai operează companiile Lufthansa, Air Hungary şi Silver Air. AICN a înregistrat o cifră de afaceri de 49,4 milioane de lei în 2012 şi un trafic de 932.000 de pasageri.

 

Comenteaza