Val de scumpiri la alimente! Topul scumpirilor

Val de scumpiri la alimente! Topul scumpirilor
România se află în fața unui val de scumpiri alarmant, în prag de sărbători. Preţurile de consum au continuat să crească în luna noiembrie a acestui an, rata anuală a inflaţiei urcând la 3,23%, de la 2,6% în octombrie, pe fondul scumpirii mărfurilor alimentare cu 3,88% şi a celor nealimentare cu 4,12%.

Preţul ouălor a crescut cu aproape 30%, iar cel al untului cu 7%, în timp ce combustibilii s-au scumpit cu 2,7%, iar tutunul şi ţigările cu circa 2%, în noiembrie faţă de luna anterioară, potrivit datelor publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

La capitolul mărfuri alimentare, fructele proaspete s-au scumpit cu 2,2%, laptele şi produsele lactate au costat mai mult cu 1,35%, preţul untului a crescut cu 6,9%, iar cel al ouălor s-a majorat cu 29,2%, în noiembrie 2017 faţă de octombrie 2017.

La capitolul mărfuri nealimentare, preţul combustibililor a crescut cu 2,7%, iar tutunul şi ţigările s-au scumpit cu 1,9%, în noiembrie comparativ cu luna trecută.

Serviciile de transport aerian au costat, în noiembrie, cu 0,7% mai mult decât în octombrie şi cu 20,8% mai mult decât în decembrie 2016.

 

Comenteaza