Vești bune! Se bate palma pentru un tronson al Autostrăzii Transilvania

Vești bune! Se bate palma pentru un tronson al Autostrăzii Transilvania

Premierul Ludovic Orban și ministrul transporturilor, Lucian Bode, se pregătesc să iasă pe teren pentru a semna contractul pentru proiectarea și execuția a încă 30 km din Autostrada Transilvania (A3).

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunța la finalul lunii mai că urmează să fie semnat contractul pentru proiectarea și execuția lotului de 28,5 km Biharia - Chiribiș din A3. Deși grupul Selina – Trameco a fost dat câștigător, în 2018, semnarea contractului s-a tot amânat, deoarece grupul austriac Strabag a contestat licitația. 

Curtea de Apel București a respins contestația, iar, potrivit bihon.ro, în 12 iunie, premierul Ludovic Orban și ministrul transporturilor, Lucian Bode, se vor afla în județul Bihor pentru a semna contractul tronsonului Biharia – Chiribiș.

Valoarea contractului la care Selina – Trameco și-a adjudecat licitația în urmă cu mai bine de doi ani și jumătate este de 326 de milioane de lei, adică echivalentul a 68,3 milioane de euro, cu conversia de la data respectivă. Contractul reprezenta proiectare și execuție, iar termenul stabilit era de șase luni pentru proiectare și la 18 luni pentru execuție.

Comenteaza