Vinul din judeţul Cluj merge la export pe pieţele din Anglia şi Polonia

Vinul din judeţul Cluj merge la export pe pieţele din Anglia şi Polonia

Crama La Salina din judeţul Cluj a reuşit anul acesta să facă primele livrări de vinuri Issa la export.

Producătorul de vin Crama La Salina din Turda, judeţul Cluj, controlat de Simion Mureşan, unul dintre cei mai puternici antrepre­nori români din domeniul energiei, cu busines­sul Elec­tro­grup, şi Claudiu Sugar, cu afaceri în imo­biliare şi energie, a reuşit anul acesta să facă primele livrări de vinuri Issa la export, pe pieţele din Anglia şi Polonia.

În prezent, exportul are o pondere de până la 10% din totalul vânzărilor Cramei La Sa­lina, însă proprietarii companiei au în plan ex­tinderea pe pieţele din SUA, Canada, dar şi în Asia.

„Anul acesta am reuşit să facem livrări şi la export doar cu vinurile premium Issa, mergând spre o cotă de până la 10%. Principalele pieţe externe sunt Anglia şi Polonia, însă încercăm să pătrundem şi în SUA, Canada şi Asia.

În Anglia am fost surprinşi să vedem că cererile au venit pe Pinot Noir, Riesling şi Chardonnay Barique, probabil cele mai lucrate şi complexe vinuri din portofoliu nostru“, a declarat pentru ZF unul dintre fondatorii proiectului Crama La Salina.

Investiţia în proiectul Crama la Salina se ridică la peste 6,5 mil. euro, din care 1,2 mil. euro sunt fonduri europene.  

Comenteaza