Wizz Air mută zborurile din Cluj spre Roma de pe un aeroport pe altul, din cauza costurilor mari

Wizz Air mută zborurile din Cluj spre Roma de pe un aeroport pe altul, din cauza costurilor mari
Compania aeriană low cost Wizz Air anunţă azi că mută cursele din Cluj spre Roma, de pe Aeroportul Fiumicino pe Ciampino, din cauza costurilor crescute ale aeroportului de pe care opera până acum zborurile.

Wizz Air operează de pe 15 aeroporturi din Italia pe 60 de rute din şi spre peninsulă şi a anunţat astăzi că îşi va muta patru dintre cele opt rute de pe aeroportul Fiumicino pe aeroportul Ciampino din Roma, din 7 mai. Zborurile pe rutele spre Cluj-Napoca, Timişoara, Târgu-Mureş şi Gdansk (Polonia) vor fi operate de pe Ciampino ca răspuns la costurile în creştere ale Aeroportului Fiumicino.

Wizz Air a luat o decizie similară şi în România, mutând în urmă cu doi ani o serie de zboruri de pe Aeroportul Cluj-Napoca pe cel din Târgu-Mureş, ca urmare a introducerii unor taxe de aeroport noi.

"Pe rutele noastre de la Roma spre Cluj Napoca, Timişoara, Târgu-Mureş şi Gdansk transportăm peste 140.000 de pasageri anual. Pierderea unui aeroport reprezintă câştigul altuia, iar după ce taxele de aeroport de pe Fiumicino au fost crescute la un nivel nerezonabil, care nu permite promovarea turismului şi protejarea locurilor de muncă, am decis să mutăm aceste operaţiuni pe aeroportul Ciampino", spune purtătorul de cuvânt Daniel de Carvalho.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriana low-fare, low-cost din Europa Centrala şi de Est şi operează o flotă de 40 aeronave Airbus A320 de la 16 baze.

Etichete
Comenteaza