Studenţi din Cluj câştigă o competiţie de IT a Microsoft. Ce propuneri au

Studenţi din Cluj câştigă o competiţie de IT a Microsoft. Ce propuneri au
Două dintre cele trei echipe câştigătoare ale unei competiţii naţionale de IT organizată de Microsoft sunt formate din studenţi clujeni.

Nouă echipe din patru orașe din țară au concurat în cadrul celor trei secțiuni de concurs - Innovation, Games și World Citizenship. Dintre acestea au fost alese trei câştigătoare, câte una pentru fiecare secţiune.

Echipa SMT, reprezentând Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, formată din Bogdan Andrei Pop, Bogdan Mursa și Rareș Urdea, mentor Dan Suciu, este câștigătoarea secțiunii Innovation, cu o aplicaţie care urmăreşte menţinerea programului de exerciții de recuperare a pacienților, "fără efectele psihologice negative întâlnite în sălile de recuperare fizică".

Câştigătoarea secţiunii Games e tot din Cluj şi e formată tot din studenţi ai Universității "Babeș-Bolyai". Echipa Scripters e formată din Alexandru Marinescu, Cristina Dochițoiu și Horia Ardelean, mentor Simona Motogna. Cei trei studenţi au propus o platformă online de storytelling interactiv.

Câștigătoarea etapei naționale la categoria Secțiunea World Citizenship e o echipă de studenţi din Deva, "Lumen", formată din Cornel Amariei și Cristian Dragomir. Aceştia propun o platformă adresată oamenilor cu dificultăți de vedere, ce permite navigarea, comunicarea, citirea și obținerea de informații referitoare la mediul înconjurător într-o modalitate mai simplă decât cele existente. 

Comenteaza