4 premii pentru studenţii clujeni la jurnalism, într-un concurs naţional

4 premii pentru studenţii clujeni la jurnalism, într-un concurs naţional
Două locuri I şi câte un loc 2 şi 3, acesta e bilanţul studenţilor la Jurnalism de la UBB Cluj la concursul "Europa Jurnaliştilor în amfiteatre", unde au participat studenţi de la 26 de facultăţi din România.

 

Locul I a fost câştigat la secţiunea Video, în vreme ce la secţiunea Radio studenţii au obţinut două premii - 1 şi 2. La secţiunea Online, de asemenea, studenţii clujeni au obţinut locul III.

La precedentele trei ediții ale concursului național, studenții jurnaliști clujeni au câștigat de fiecare data premiile 1, 2 sau 3 la fiecare categorie din concurs.

Concursul a constat în realizarea de materiale jurnalistice: audio, video și multimedia pe teme europene, de interes pentru audienţă. Materiale au fost selectate de o comisie formată din jurnaliști de prestigiu din domeniile audiovizual și online specializați pe teme europene și din experți ai Reprezentanţei Comisiei Europeneîn România.

Locul I la secţiunea Video a fost câştigat de o echipă de trei studenţi - Adnana Mocian, Răzvan Pestean şi Ionuţ Sleam, care au tratat subiectul abandonului şcolar şi care au primit premiul la egalitate cu o echipă de două persoane - Liana Coman şi Bianca Lupu de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.  La Audio, Locul I a fost câştigat de Adriana Solovei şi Iulia Târâş, în vreme ce locul II a fost ocupat de un material de presă pe tema politicii agricole comune din UE şi a modului în care aceasta îi afectează pe fermierii români, material realizat de Oana Alexa şi Mihaela Pisuc de la UBB Cluj. În fine, locul III la secţiunea Online a fost ocupat de Oana Szakacs, cu proiectuL" Fermele - un mic colţ de paradis".

Ceremonia de premiere va avea loc în septembrie, la București.

Etichete
Comenteaza