Anchetă epidemiologică la Academia de Poliție. Peste 60 de studenți de au făcut toxiinfecție alimentară

Anchetă epidemiologică la Academia de Poliție. Peste 60 de studenți de au făcut toxiinfecție alimentară
| Foto: Facebook

Zeci de studenţi ai Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, din Capitală, au făcut, marți seara, toxiinfecţie alimentară, unii dintre ei fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri, fără a fi însă internaţi.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti face o anchetă epidemiologică, iar conducerea Academiei a dispus verificări în ceea ce priveşte respectarea normelor de depozitare, de manipulare, de preparare şi servire a alimentelor.
Reprezentanţii Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” au anunţat, miercuri, că marţi, începând cu ora 20.30, mai mulţi studenţi ai instituţiei au prezentat stări de rău, acuzând dureri abdominale însoţite de stări de vomă.

”Personalul instituţiei, aflat la serviciul de permanenţă, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistenţă medicală. La faţa locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenţilor care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigaţii amănunţite au fost transportaţi la unităţi spitaliceşti cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecţie alimentară. În total, au fost afectaţi 63 de studenţi. În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» nu a fost internat, celor afectaţi recomandându-li-se tratament medical de specialitate”, a precizat sursa citată, potrivit stiripesurse.ro.

Specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică s-au prezentat la sediul instituţiei pentru desfăşurarea unei anchete epidemiologice.

 ”Aspectele menţionate nu afectează derularea procesului didactic din instituţie. Conducerea Academiei a dispus constituirea unei comisii în vederea efectuării de verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare şi servire a alimentelor”, a transmis instituţia.

Comenteaza