Au fost afişate rezultatele la Titularizare 2017. Cele mai bune rezultate sunt în Cluj

Au fost afişate rezultatele la Titularizare 2017. Cele mai bune rezultate sunt în Cluj
Cele mai bune rezultate din ţară la examenul de Titularizare 2017 sunt în judeţul Cluj, arată Ministerul Educației: 58,81% note de trecere (adică note peste 7, ceea ce le permite ocuparea unui post pe perioadă nedeterminată)=. Mai mult, 9 profesori clujeni au reușit să obțină nota maximă 10 în acest an.

REZULTATELE pot fi consultate AICI. 

La nivelul judeţului Cluj, la proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 1.067 candidaţi. 56 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă, iar lucrările a 4 candidaţi au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Cele 9 note maxime au fost obținute de candidații clujeni la disciplinele Arte Vizuale - 4 candidați; Educație Muzicală - 2; Educație Fizică și Sport - 1; Educație Tehnologică - 1; Geografie - 1.
În total, 58.81% dintre notele obținute de profesorii clujeni sunt note peste 7.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.

Primele 5 discipline la care candidații au obținut în număr mare note peste 7: Limba și literatura română, Pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv educative în grădinița de copii (93 de note peste 7 din 205 candidați), Limba și literatura română, Elemente de pedagogie școlară și elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învățământul primar (67 de note peste 7 din 119 candidați), Psihopedagogie specială (51 de note peste 7 din 103 candidați), Limba și literatura engleză (50 de note peste 7 din 70 de candidați), Limba și literatura română (34 de note peste 7 din 102 de candidați).

Dintre absolvenții 2017 participanți la concurs, 55.23% dintre aceștia au reușit să obțină o notă peste 7 și doar 11.63% dintre ei nu au reușit să obțină o notă peste 5 la prima lor participare la examenul național.
Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. În județul Cluj, procentul notelor între 5 și 7 este de 28.16.

Contestaţiile se înregistrează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 19 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul dedicat în data de 25 iulie. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 26 iulie.

Reamintim că în Cluj, candidaţii au concurat pe un total de 63 de posturi pe perioadă nedeterminată (45 în mediul urban și 18 în mediul rural) şi pe 712 posturi complete pe perioadă determinată.

O analiză numerică a totalului de candidaţi înscrişi pe discipline de concurs arată că mai mult de 100 candidaţi vizează câte un post de profesor pentru învăţământul preşcolar (205), profesor pentru învăţământul primar (119), profesor de educaţie fizică şi sport (105), profesor de psihopedagogie specială (103) şi profesor de limba şi literatura română (102).

Statistic, raportat la numărul posturilor scoase la concurs pe fiecare disciplină, concurenţa cea mai mare se înregistrează pe un post de profesor de limba franceză (70 de candidaţi pe 1 post pe perioadă nedeterminată), respectiv pe un post de educatoare/institutor pentru învăţământul preşcolar în limba maghiară (36 de candidaţi pe 1 post pe perioadă nedeterminată). De asemenea, concurenţă semnificativă se înregistrează şi pe posturile de profesor de educaţie fizică şi sport (35 candidaţi pe post), pe posturile de profesor în centre şi cabinete de asistenţă psihopedagogică (27 candidaţi pe post), profesor de educaţie muzicală/educaţie artistică (18 candidaţi pe post), profesor în învăţământul preşcolar cu predare în limba română (15,76 candidaţi pe post), respectiv pentru posturile de profesor de fizică (14 candidaţi pe post).

Din totalul de 1.213 candidaţi înscrişi la concurs, 220 sunt absolvenţi ai unor forme de învăţământ superior în anul 2017. Procentual, 18,13% dintre candidaţii înscrişi în acest an la concurs sunt tineri absolvenţi.

În toate etapele de mobilitate aferente acestui an, la nivelul județului Cluj au fost identificate un număr de 2.272 de posturi complete şi incomplete, în total. Dintre acestea, 758 s-au ocupat deja în etapele de mobilitate anterioare.

 

 

Comenteaza