Video Foto Au început înscrierile la Royal School in Transylvania, şcoala care îi pregăteşe pe elevi pentru provocările secolului XXI. Cu acreditare Cambridge

Au început înscrierile la Royal School in Transylvania, şcoala care îi pregăteşe pe elevi pentru provocările secolului XXI. Cu acreditare Cambridge
| Foto: Royal School in Transilvania
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Poza noua 17.03.2018
Au început înscrierile la Royal School in Transilvania, şcoala care îi pregăteşe pe elevi pentru provocările secolului XXI. Cu acreditare Cambridge

„Oricare ar fi întrebarea, educația e răspunsul!” Vorbim despre o educaţie care să pregătească fiecare copil pentru provocările secolului XXI, de la cele mai fragede vârste, şi care presupune un echilibru optim între realizările academice şi dezvoltarea socială, emoţională, fizică şi spirituală, vorbim despre acele competenţe (hard skills sau soft skills) care fac diferenţa într-un proces de selecţie.

Gândirea critică, negocierea, autonomia creativitatea, lucrul în echipă adaptibilitatea, modul efectic de comunicare sunt abilităţi de viaţă ce pot fi cultivate cu ajutorul unor cadre didactice orientate pe dezvoltare continua şi care, la rândul lor, posedă aptitudini excelente de predare şi relaţionare.

A patra cale în educaţie  – o şcoală bazată pe valori

Acestea sunt viziunea şi misiunea Royal School in Transylvania, o şcolară privată din Cluj-Napoca care a obţinut acreditarea Cambridge pe ciclul primar, gimnazial şi liceal încă din 2017, an în care a devenit şi membru cu drepturi depline COBIS, cu predare exclusivă în limba engleză, conform curriculum Cambridge International Examination.

“Vremurile în care profesorul stătea pe scenă în faţa elevilor şi le dicta lecţiile a apus. Cadrele noastre didactice au foarte multă experienţă, mulţi dintre ei s-au format şi au predat peste graniţe. Cheia este să ai grijă de nevoile fiecări elev în parte”, explică Paul Page, director Royal School in Transylvania şi profesor de limba engleză, literatură și istorie, KS4 Coordonator.

Studiile arată că, în învăţământul clasic, profesorul petrece în medie doar şase minute pe săptămână cu fiecare elev în parte. Şcoala privată din Cluj-Napoca încurajează fluiditatea claselor şi sesiunile de 1 la 1.

“Noi avem clase cu număr restrâns de elevi – 5 spre exemplu – astfel că, o lecţie pe săptămână poate fi dedicată fiecărui elev în parte. Încurajăm sesiunile de 1 la 1. De asemenea, clasele noastre sunt fluide. Profesorii şi elevii le aranjează în funcţie de modul în care urmează să se desfăşoare lecţia. Nu în ultimul rând, elevii sunt încurajaţi să vorbescă în public şi o fac argumentat încă de la clasele mici în faţa unor medici, bacheri, oameni de afaceri, etc. Ne dorim ca elevii să se bucure de timpul petrecut în şcoală şi să se simtă inspiraţi”, punctează directorul şcolii.

Toate sălile de clasă sunt echipate cu cea mai nouă tehnologie, iar şcoala mai dispune de un laborator de ştiinţe, o sală multifuncţională, bibliotecă, sală de arte, de muzică, cabinet medical, cantină, sală de sport, vestiare şi locuri de joacă în exterior.

Poza noua 17.03.2018

Poza noua 17.03.2018

Poza noua 17.03.2018

Poza noua 17.03.2018

“Fiecare clasă are elemente clasie – tablă, bănci, catedră, însă şi elemente moderne, adaptate în funcţie de vâstă. La clasele mici, spre exemplu, avem picturi pe pereţi cu scene şi personaje din povesti britanice pentru a stimula creativitatea şi un colţ de lectură, unde elevii stau împreună pe covor, perne sau poufuri şi ascultă ceea ce le citeşte profesorul”, spune şi Erika Hristea, preşedinte Royal School in Transylvania.

Transparenţa – şcoala aparţine comunităţii

Conducerea Royal School in Transylvania acordă o atenţie deosebită relaţiei pe care o dezvoltă cu părinţii elevilor, fiind un bazată pe totală transparenţă. Părinţii sunt informaţi periodic în toate aspectele legate de elev şi instituţie şi este invitat permanent la activităţile desfăşurate de copii.

“Transparenţa. E foarte importantă fie că vorbim despre realizările academice ale elevilor sau situaţia financiară a instituţiei. E important ca părinţii să ştie că banii lor sunt bine chletuiţi. Aceasta este reţeta noastră spre succes. Căi bune şi clare de comunicare cu părinţii, care primesc săptămânal newsletterul şcolii cât şi emailuri individuale din partea profesorilor în care vorbesc despre ce s-a întâmplat la şcoală în săptămâna recent încheiată şi care sunt planurile pentru cea care urmează să înceapă.

Cum decurge o zi de şcoală la Royal School in Transylvania

O zi normală de şcoală se desfăşoară între orele 08.00 şi 16.00. Copiii sunt primiţi la şocală la ora 08.30, următoarele 15 minute sunt destinate înregistrării. Elevii încep lecţiile la ora 08.45 cu materiile de bază precum matematică, engleză şi ştiinţe. Pe parcursul zilei există 3 pauze, prima înainte de masă de 15 minute, o alta de 60 de minute şi o pauză finală de 10 minute după-amiază. Lecţiile se încheie la ora 15.00, când încep cluburile, grupurile de teme şi opţiunile de limbi suplimentare până la ora 15.50. Elevii au opţiunea de a lua masa la cantina şcolii sau de a-şi aduce pachet de acasă.

Care care esre curriculum Royal School in Transylvania

Şcoala urmează curriculum-ul naţional al Angliei pentru Ciclul 1 şi 2 (copii cu vârsta între 5 şi 11 ani) Educaţia la nivel gimnazial  (Ciclul 3) se bazează pe un mix al curriculum-ui naţional al Angliei şi programa Cambridge – Nivelul  1 ( 11 şi 14 ani), respective Cambridge Internaţional Examination (CIE) – Nivelul 2 (IGCSE) pentru Ciclul 4 ( 14 şi 16 ani). La final, copiii din Ciclul 5 (16-19 ani) vor parcurge programa avansată Cambridge. Şcoala oferă şi cursuri de limba maternă: română, maghiară, germană, franceză sau spaniolă, precum şi o a treia limbă străină modernă începând cu Anul 3.

“Examenele pe care elevii trebuie să le susţină sunt extrem de dificile, însă la finalul studiilor pot aplica pentru orice universitate din lume. Noi nu ne dorim să-i trimitem pe copii în străinătate, ci dorim să aibă parte de cea mai bună educaţie şi formare profesională după care să se întoarcă acasă”, a subliniat Erika Hristea.

Activităţi extracuriculare – educaţie finciară în cadrul “Săptămâna globală a banilor”

Aşa cum subliniam încă de la începutul articolului, la Royal School Transylvania se învaţă aplicat. Un exemplu recent este “Global Money Week”, o oportunitate interesantă de educaţie financiară şi o oportunitate pentru părinţii doritori să se implice în activităţile şcolii. O serie de obiecte restaurate şi o alta de obiecte confecţionate din palei au fost oferite spre vânzare în cadrul unui târg organizat pe holurile instituţiei, o expoziţie de numismatică le-a oferit elevilor ocazia să înveţe despre diferite tipuri de valută din toată lumea, un concurs de proiecte şi un assembly la care au fost invitaţi părinţii sunt doar câteva dintre evenimentele săptămânii recent încheiate. Elevii au fost răsplătiţi cu o “petrecere în pijamale” la şcoală, mai precis şi-au petrecut noaptea vineri uitându-se la filme, făcânt karaoke sau alte activităţi distractive în instituţie sub supravegherea profesorilor.

Poza noua 17.03.2018

 

Poza noua 17.03.2018

Poza noua 17.03.2018

 

Reciclarea este un alt subiect de interes în şcoală. Fiecare clasă are două containere pentru plastic şi hârtie, iar la fiecare final de lună aceste materiale sunt vândute firmelor de specialitate şi banii strânşi la final de an vor fi investiţi într-un necesar al şcolii la alegerea elevilor.

Au început înscrierile pentru anul şcolar 2018-2019

68 de elevi cu vârste cuprinse între 4-15 ani îşi aşteaptă noii colegi, iar 21 de profesori dedicaţi, în frunte cu un director din Marea Britanie se focusează zi de zi pe a oferi o educaţie de calitate, centrată pe elev.

Înscrierile pentru noul an şcolar 2018-2019 încep au început în 16 martie 2018, iar taxele de şcolarizare NU se modifică faţă de cele de anul trecut, însemnând cele mai mici taxe din Europa pentru o şcoală acreditată Cambridge I.E.

Mai multe despre Royal School in Transylvania pe royalschool.ro.

(Advertorial)

 

 

Comenteaza