Burse de peste 1 milion lei pentru elevii din Cluj. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Burse de peste 1 milion lei pentru elevii din Cluj. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Săptămâna viitoare, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca este inclusă alocarea financiară pentru 13.100 de burse pentru elevii clujeni, aferente semestrului I al acestui an școlar.

Așadar, in acest semestru vor primi bursă de merit 9.784 de elevi clujeni, pentru 222 de elevi vor fi oferite burse de performanță, 570 de elevi vor beneficia de burse de studiu, iar burse de ajutor social vor fi oferite pentru 2.524 de elevi. 

Valoarea acestora este cuprinsă între 70 şi 120 de lei în funcţie de categorie, în următorul fel: 120 de lei bursa de performanţă, 90 de lei bursa de merit, 75 de lei bursa de studiu şi 70 de lei bursa socială. Faţă de anul trecut, bursa de studiu a fost majorată cu 5 lei, iar cea socială, cu 10 lei.

"Ne onorăm astfel promisiunea pe care am făcut-o public, anume că, la Cluj-Napoca primesc bursă toți elevii care au cel puțin media 8,50 și îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, indiferent de nevoia resurselor financiare care trebuie alocate. Avem peste 10 milioane de lei prevăzuți în buget pentru a acoperi bursele elevilor și poate, astfel, contribuim și noi la performanța școlară a tinerilor, oferind un sprijin familiilor clujene, încurajând copiii să câștige primii bani în viață - prin propria muncă", a declarat edilul Emil Boc.

Potrivit datelor furnizate de municipalitate, în al doilea semestrul al anului şcolar 2014-2015, 14.868 de elevi au beneficiat de bursele acordate de Primăria și Cde onsiliul Local Cluj-Napoca, în timp ce în semestrul întâi al anului şcolar 2015-2016, numărul burselor acordate a fost de 12.432.

Comenteaza