Cum se explică? Diferențe de 3 - 4 puncte după contestații la BAC 2021

Cum se explică? Diferențe de 3 - 4 puncte după contestații la BAC 2021

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunțat că, în urma recorectării lucrărilor, ca urmare a celor peste 56.000 de contestaţii depuse după examenul de Bacalaureat, în aproape 6.000 de cazuri diferenţele între note au fost mai mari de un punct.

Pentru două treimi dintre cele peste 52.000 de lucrări, notele au crescut, iar pentru restul au scăzut, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, care a afirmat că la originea acestei situaţii se află „subiectivismul uman”. Mai mult, ministrul a precizat că au fost semnalate diferențe de peste 3 puncte după corectare. 

 „Subiectivismul poate fi eliminat prin corectarea digitalizată a lucrărilor pentru examenele naționale, începând cu evaluarea la clasa a doua, a patra, a șasea și clasa a opta, de anul viitor, începând cu o evaluare într-un proces pilot pentru bacalaureat tot de anul viitor. În acest fel se elimină subiectivismul uman și putem avea rezultate mult mai concludente”, a afirmat ministrul, citat de Mediafax.

Întrebat dacă subiectivismul va fi „taxat” în vreun fel, Cîmpeanu a răspuns: „Am cerut situația pentru Evaluarea Națională. Avem 12 situații în care diferențele sunt inadmisibil de mari între prima corectură și a doua corectură. Vom cere acest lucru și pentru examenul de Bacalaureat. Pot să vă spun că din cele 52.874 de note schimbate, aproape 6.000 au diferențe mai mari de 1 punct. Avem situații și cu peste trei puncte diferență”.

Comenteaza