O universitate din Cluj, inclusă în topul mondial

O universitate din Cluj, inclusă în topul mondial
În ediţia din acest an a Clasamentului Internaţional al Universităţilor, QS World University Ranking, au fost incluse şi patru instituţii de învăţământ superior din România, dintre care una îşi are sediul în Cluj-Napoca.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, deşi s-a clasat abia pe una dintre poziţiile codaşe ale topului, ocupând locul 701+, se numără astfel printre cele mai bune 800 de universităţi din întreaga lume.

Pe acelaşi loc s-au clasat şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara, singura instituţie de învăţământ superior care a reuşit să ocupe o poziţie mai bună fiind Universitatea din Bucureşti, care a intrat în top pe poziţia 651-700.

Potrivit QS World University Ranking 2014, cele mai bune universităţi din lume sunt Massachusetts Institute of Technology (MIT), Cambridge, Imperial College London, Harvard, Oxford, University College London (UCL), Stanford, California Institute of Technology (Caltech), Princeton şi Yale.

Topul este realizat anual, începând cu anul 2004, de QS, pe baza reputaţiei academice, a reputaţiei în rândul angajatorilor, al raportului între numărul de studenţi şi corpul didactic, a numărului de lucrări listate în publicaţii de specialitate, a numărului cadrelor didactice internaţionale şi a numărului studenţilor internaţionali. Universităţile analizate în cadrul acestui clasament sunt cele care se înscriu pentru acest lucru şi trimit o serie de documente, în vederea evaluării, precizează Hotnews.

Comenteaza