Orele de sport cu mască, "mărul discordiei" între Ministerul Educației și cel al Sănătății. Avertismentul medicilor

Orele de sport cu mască, "mărul discordiei" între Ministerul Educației și cel al Sănătății. Avertismentul medicilor
| Foto: digi24.ro

Sorin Cîmpeanu pledează de mai mult timp pentru a se renunța la mască la orele de sport.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În prezent, la orele de sport, conform ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, purtarea măștii este obligatorie, indiferent de condiții, însă acesta este un subiect de controversă între cele două ministere. 

„Am transmis Ministerului Sănătății o analiză pe care am primit-o de la Bruxelles, de la Comisia Europeană, o analiză din care reiese procedura fiecăruia dintre statele membre cu privire la modul de derulare a orelor de sport. Cu acest nou argument, am adresat rugămintea de a reanaliza situația, din această perspectivă, și sunt încrezător că se va ajunge la un numitor comun în curând”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni seara, la Digi24.

Întrebat ce spune analiza de la Bruxelles, ministrul educației a arătat că nu există state în care școala să fie deschisă, în care orele de educație fizică să se deruleze, iar elevii să fie obligați să poarte mască.

„Există multiple recomandări, diferă de la stat la stat, precum obligativitatea purtării măștii de la vestiar către locul unde se desfășoară ora de sport și înapoi și există recomandări pentru a se evita jocurile de echipă care presupun interacțiuni, există recomandări care spun că atunci când este posibil, orele de educație fizică să se deruleze în exterior. Avem de gând să preluăm toate aceste recomandări, spre exemplu, atunci când este posibil - sigur, acum nu este, din cauza condițiilor climatice -, să derulăm toate orele de educație fizică în exteriorul clădirilor, dar per total, practic, nu există state europene care să oblige la purtarea măștii pe parcursul orelor de sport”, a spus ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Medicii avertizează însă că nu se pot face ore de sport în interior fără mască de protecție. Măștile nu cresc efortul respirator în mod semnificativ, iar absența lor duce la o creștere periculoasă a riscului de infectare. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza