S-au înţeles. Reziliază contractul. "În trei săptămâni sper să lansăm noua licitaţie"

S-au înţeles. Reziliază contractul.
Vineri a fost demarată procedura pentru rezilierea contractului dintre Inspectoratul Şcolar Judeţean şi firma care construia noul sediu al instituţiei.

Pe strada Argeş se construieşte noul sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ). Teoretic. În realitate, nu se construieşte nimic. Clădirea a fost adusă până la 67-68% de societatea care a câştigat licitaţia, apoi abandonată. În spatele noului sediu al ISJ ar fi trebuit ridicat sediul Clubului Sportiv Şcolar „Viitorul". Acolo lucrările stau dramatic de prost: 3%. Toate astea în condiţiile în care ambele imobile ar fi trebuit finalizate anul trecut.

Conducerea ISJ a decis să rezilieze contractul, iar vineri a avut loc discuţia decisivă. „Ne-am înţeles să reziliem. Au fost la întâlnire arhitecţii, dirigintele de şantier şi un avocat al lui Claudiu Cupcea, administratorul firmei Construdava. Acesta mi-a spus că firma este de acord cu rezilierea pe cale amiabilă. Luni dimineaţa, oameni de la tehnic de la noi, reprezentanţi ai constructorului şi dirigintele de şantier vor merge să facă predarea lucrării. Am cerut ca până joi să se termine acest proces, astfel încât vineri să semnăm rezilierea", a spus Valentin Cuibus, inspector şcolar general.

Pentru ISJ urmează acum o nouă licitaţie. „Dacă lucrurile decurg aşa cum mă aştept, în trei săptămâni putem lansa noua licitaţie. Apoi, la începutul anului, sperăm să obţinem de la minister banii necesari, astfel încât din martie să îi dăm drumul. Nu avem nicio pârghie legală prin care să îngrădim firma cu care reziliem acum contractul să participe din nou, dar sper să nu o facă", a mai spus Cuibus.

ISJ a avut pregătiţi 7,8 milioane de lei pentru finalizarea sediului ISJ şi 25 de milioane de lei pentru noua clădire a CSS „Viitorul", iar aceşti bani se întorc la finalul anului la guvern.

Lucrările la construcţia de pe strada Argeş au început în 2011, însă şantierul a fost blocat o bună perioadă din cauza descoperirii unor vestigii. Lucrările au reînceput în 2012 şi ar fi trebuit să fie finalizate în 2015.

Antreprenor este firma Construdava SRL, care se află în insolvenţă. Aceasta este deţinută în proporţie de 50% de Napocamin - firmă controlată de omul de afaceri Ioan Bene, respectiv de oamenii de afaceri Cristian-Claudiu Cupcea şi Vasile Mircea Ilea, din Maramureş.

Societatea mai are în derulare un contract important la Cluj, parkingul de pe strada Negoiu. Primarul Emil Boc a anunţat că luni va avea la rândul său o decizie decisivă cu reprezentanţii Construdava şi ia în calcul posibilitatea rezilierii contractului pentru parking.

 

Comenteaza