Studii de IT în germană la UBB, plătite de 3 firme

Studii de IT în germană la UBB, plătite de 3 firme
Cea mai mare universitate din ţară semnează azi cu trei firme un contract pentru finanţarea primului program de studiu în informatică cu predare în limba germană.

Universitatea "Babeș-Bolyai" a semnat azi cu MHP Consulting România SRL, Porsche AG şi EBS România SA un contract pentru finanțarea primului program de studiu, specializarea informatică, cu limba de predare germană, din cadrul Facultății de Matematică și Informatică.


Suma prin care cei trei parteneri ai UBB contribuie la finanțarea programului de studiu va fi folosită exclusiv pentru finanțarea activităților de cercetare și pentru susținerea financiară a studenților din cadrul acestui program. Pentru anul universitar 2014-2015 vor fi scoase la concurs 30 de locuri.

"Piața forței de muncă din România se află în plin proces de reindustrializare iar UBB este conștientă de rolul pozitiv pe care universitățile îl pot avea în cadrul acestui important fenomen economic", spune prorectorul Rudolf Gräf, responsabil de linia germană şi cooperarea cu mediul cultural german.


Cursurile includ cunoştinţe teoretice şi practice necesare unei pregătiri profesionale de calitate în Fundamentele informaticii (Fundamentele programării, Structuri de date şi algoritmi, Metode avansate de programare, Programare logică şi funcţională, Teoria Grafelor, Limbaje formale şi compilatoare) Software Engineering (Ingineria sistemelor soft, Proiecte individuale şi colective, Verificarea şi validarea sistemelor software, Medii de proiectare şi programare), Baze de date şi gestiunea informaţiilor, Inteligenţă artificială şi roboţi, Programare Web, Aplicaţii multi-media.
Programul se adresează absolvenților de liceu cu diplomă de bacalaureat, cunoscători ai limbii germane.

Comenteaza