UBB are cei mai mulţi studenţi de anul I din România: 14.000

UBB are cei mai mulţi studenţi de anul I din România: 14.000
UBB şi-a deschis, astăzi, porţile pentru noul an universitar. Are cei mai mulţi studenţi de anul I din România: 9.650 la nivel licenţă, 4.250 la masterat şi 380 la doctorat.

La ceremonia de deschidere a noului an universitar la UBB participă rectorul Ioan Aurel Pop, alături de prorectorii şi senatorii de onoare ai Universităţii, Emil Boc, primarul Cluj-Napoca, prefectul de Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan şi Preasfinţitul Părinte Vasile Someşanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

"Brandul Clujului suntenţi dumneavoastră, studenţii şi profesorii, nu minimalizaţi acest privilegiu. Bucuraţi-vă de toamna nebun de frumoasă de la Cluj, de muzee şi alei, de zidurile medievale şi de oameni. Mai ales de oameni. De cafenele şi de cluburi, pentru că nimic din ceea ce e omenesc nu trebuie să vă fie străin. Vă doresc ca anul universitar să fie frumos şi curat ca însăşi corola de minuni a lumnii", a spus rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, la discursul de început a anului universitar.

Rectorul a trecut apoi la lucruri mai serioase şi evocând greutăţile cu care se confruntă universitatea.

"Bugetul învăţământului a ascăzut, locurile în cămine sunt insuficiente, salariile şi bursele sunt mici, deşi întâmpinăm multe greutăţi ce ne îngreuneză misiunea, suntem decişi să continuăm să lucrăm pentru binele public", a mai spus Ioan Aurel Pop.

La rândul său, Ioan Chirilă, preşedintele Senatului UBB, a vorbit despre extinderea programelor de studii internaţionale şi colaborare interdisciplinară.

"Poate ar fi bine să aveţi în vedere creşterea stagiilor de practică înaintea activităţii universitare", a spus şi Dorel Goia, membru în Consiliul de Onoare al Senatului, membru al Comisiei de Afaceri.

Vom reveni cu detalii.

Universităţile clujene au programate, astăzi, ceremoniile de deschidere a anului universitar, urmând ca la majoritatea, cursurile să înceapă efectiv de marţi, 1 octombrie. Sunt înmatriculaţi circa 80.000 de stundenţi.

Etichete
Comenteaza