Istoricul Silviu Dragomir, evocat la BCU

Istoricul Silviu Dragomir, evocat la BCU
Istoricul Silviu Dragomir va fi evocat marţi, 12 martie, de la ora 17, la Biblioteca Judeţeană Octavian Goga, la 125 de la naştere.

Evenimentul va avea loc în sala Ion Muşlea a Bibliotecii Judeţene Universitare (BCU).

Vor vorbi academicienii Nicolae EDROIU,  Nicolae BOCȘAN şi Doru RADOSAV, respectiv cercetătorul ştiinţific Stelian MÂNDRUȚ.

Silviu Dragomir a fost cadru universitar al Universităţii Babeş-Bolyai, iar în perioada interbelică a  ocupat demnităţi parlamentare şi ministeriale. Profesorul a fost arestat după instalarea regimului comunist, fiind eliberat în 1955. El a decedat în 1962.

"Ca istoric, Silviu DRAGOMIR s-a remarcat deopotrivă prin studiile consacrate Europei de S-E, legăturilor din perioada medievală dintre țările române, dar și prin cele despre revoluția de la 1848, inclusiv despre Craiul Munților <Avram Iancu>. Bibliografia scrierilor sale cuprinde, totodată, și lucrări de referință despre istoria vieții religioase a românilor transilvăneni", precizează reprezentanţii Casei Municipale de Cultură a municipiului Cluj-Napoca, organizatorul evenimentului.

După instalarea regimului comunist, a fost arestat, fiind eliberat în 1955. Ultimii ani de viață și i-a petrecut la Cluj, decedând la 23 februarie 1962.

Elevi ai Liceului de Muzică „Sigismund TODUȚĂ" vor susține un program muzical - instrumental cu lucrări din repertoriul românesc și internațional în cadrul evenimentului.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

 

Comenteaza