Un deputat clujean îi cere lui Boc să găsească soluţii pentru Casa Municipală de Cultură, înghesuită în CCS

Un deputat clujean îi cere lui Boc să găsească soluţii pentru Casa Municipală de Cultură, înghesuită în CCS
Un deputat clujean cere Primăriei să identifice un sediu "decent" pentru Casa Municipală de Cultură, ce se înghesuie de anul trecut pe câteva zeci de metri pătraţi din Casa de Cultură a Studenţilor.

Deputatul PSD de Cluj Aurelia Cristea cere Primăriei să găsească o soluţie decentă pentru desfăşurarea activităţilor Casei Municipale de Cultură, al cărei sediu a fost retrocedat anul trecut Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor din Cluj-Napoca.


"Angajaţii Casei Municipale de Cultură se înghesuie în continuare pe câteva zeci de metri pătraţi din Casa de Cultură a Studenţilor", spune Cristea, "în timp ce Primăria prelungeşte fără evaluare contracte de închiriere ale unor spaţii din zona centrală cu organizaţii care nu au activităţi de ani de zile. Cred că se impune o minimă evaluare a impactului proiectelor derulate de aceste organizaţii, care ţin ocupate spaţii de ani de zile în inima oraşului".

Ea adaugă că este "dezamăgită" de lipsa de interes arătată de administraţia locală în ceea ce priveşte asigurarea unor condiţii decente de desfăşurare a activităţilor Casei Municipale de Cultură. "Abandonarea unor astfel de instituţii de cultură, precum Casa Municipală, fie ea voită sau comisă din ignoranţă, face ca afirmarea dorinţei de a deveni Capitală Culturală Europeană din partea administraţiei locale să sune cel puţin ipocrit. Primăria nu numai că n-a reuşit să construiască, din 2004 un sediu pentru Filarmonica "Transilvania", dar a şi pierdut unele din puţinele spaţii destinate culturii pe care le deţinea", a mai subliniat Cristea.

Aurelia Cristea este deputat PSD de Cluj, membru al Comisiei de buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor, precum şi membru al Asociaţiei "Cluj - Capitală Culturală Europeană 2020".

Vezi aici cum Casa Municipală de Cultură a fost evacuată peste noapte din vechiul sediu

Comenteaza