Ce a spus Danileţ la aflarea deciziei CCR

Ce a spus Danileţ la aflarea deciziei CCR
Curtea Constituţională a declarat neconstituţional un articol din legea de funcţionare a CSM care se referă la revocarea din funcţie a membrilor CSM. Urmează ca, în motivare, CCR să stabilească urmările declarării neconstituţionale a respectivului articol, anume dacă Danileţ va reveni în funcţia de membru al CSM sau nu.

"Urmează ca instanţa judecătorească unde se soluţionează contestaţiile noastre să ia act de această decizie a CCR şi să dispună anularea hotărârii de revocare, cu consecinţa repunerii noastre in funcţie", scrie Danileţ pe Facebook.

Judecătorii Alina Ghica şi Cristian Danileţ au atacat în instanţă decizia CSM din 26 februarie prin care au fost revocaţi din funcţia de membri ai Consiliului.

În urma votului plenului CSM, Alina Ghica a fost revocată cu 11 voturi pentru şi 7 împotrivă, în timp ce în cazul lui Cristian Danileţ s-au înregistrat 14 voturi pentru şi 4 împotrivă.

Cristian Danileţ critica faptul că nu i s-au adus la cunoştinţă argumentele pentru care a fost revocat din funcţie sau ce articole a incălcat pentru a fi revocat.

Citeşte mai multe AICI.

 

Comenteaza