Autocarul Borussiei Dortmund, vizat de trei explozii: un jucător a fost rănit şi operat

Autocarul Borussiei Dortmund, vizat de trei explozii: un jucător a fost rănit şi operat
Fotbalistul Marc Bartra, rănit în atacul cu dispozitive explozive, care a avut loc marţi seara, la Dortmund, a fost operat în cursul nopţii la braţul drept, iar între timp poliţia germană încearcă să afle cine a comis acest atac, în apropiere de locul deflagraţiei fiind descoperită şi o scrisoare de revendicare.

Poliţia din Dortmund a confirmat că în jurul hotelului unde erau cazaţi jucătorii şi stafful echipei de fotbal Borussia Dortmund (BVB) au fost detonate trei dispozitive explozive, în momentul în care jucătorii tocmai se urcaseră în autorcar şi porniseră spre stadion, scrie presa germană.

"Înaintea meciului de Champions League dintre BVB şi AS Monaco, a avut loc o explozie lângă autocarul BVB la puţin timp după ora 19:00. Locul incidentului este Wittbräuckerstraße/Schirrmannweg, în Dortmund-Höchsten.

Potrivit actualelor informaţii, geamurile autocarului au fost sparte total sau parţial de deflagraţie şi o persoană a fost rănită. Nu se poate spune deocamdată ce fel de explozie a fost, ce a cauzat-o şi unde exact s-a petrecut", a declarat şeful poliţiei locale din Dortmund, citat de Deutsche Welle.

Persoana rănită la care fac referire reprezentanţii poliţiei este fotbalistul Marc Bartra, care a suferit o ruptură la încheietura mâinii drepte şi mai multe tăieturi pe braţ, din cauza geamului spulberat de explozie. Acesta a fost supus unei intervenţii chirurgicale în timpul nopţii, reprezentanţi ai clubului de fotbal precizând ulterior că jucătorul este în siguranţă, dar fără a da alte detalii.

La scurt timp după explozie, portarul echipei, Roman Burki, care se afla chiar lângă Bartra când a fost detonată încărcătura explozivă, a povestit ce s-a întâmplat.

"Autobuzul a intrat pe strada principală, când s-a auzit un boom imens, o adevărată explozie. Stăteam pe rândul din spate, lângă Marc Bartra, cel lovit de fragmente... După explozie, toţi ne-am culcat la podea" a declarat Burki pentru postul de televiziune Sky.  

Poliţia nu confirmă, deocamdată, că ar fi fost vorba de un atentat terorist, dar admite că a fost "un atac cu dispozitive explozive puternice", plasate într-un tufiş în apropierea locului unde era parcat autocarul echipei de fotbal din Dortmund.

La faţa locului a fost găsită şi o scrisoare iar poliţiştii verifică autenticitatea acesteia. Autorul scrisorii revendică atacul, care ar fi fost unul cu ţintă clară, dar cu motivaţie nelămurită, conform poliţiei locale. De asemenea este căutat un automobil cu numere de înmatriculare străine, precizează Deutsche Welle.

Partida dintre Borussia Dortmund şi Monaco, din cadrul Ligii Campionilor Europeni la Fotbal, care trebuia să aibă loc marţi, s-a amânat ca urmare a acestui atac şi a fost programată să se dispute miercuri, dar în condiţii de securitate sporită.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza