Asteroid de mari dimensiuni, în trecere pe lângă Terra - VIDEO

Asteroid de mari dimensiuni, în trecere pe lângă Terra - VIDEO
Asteroidul 2014 J025, descoperit în mai 2014, va fi cel mai mare asteroid care se va apropia de planeta noastra după anul 2004, la o distanţă de peste 1,8 milioane de km de Pământ.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Asteroidul, având o lungime cuprinsă între 600 şi 1.400 de metri, se deplasează în spaţiu cu o viteză de circa 33 de metri/ secundă (73 m/oră). Ultima oară când asteroidul, denumit 2014-JO25, a trecut aproape de Pământ, a fost în urmă cu 400 de ani.

Cercetătorii se aşteaptă ca miercuri asteroidul să treacă în apropierea planetei noastre, la o distanţă de peste 1,8 milioane de km. Potrivit cercetătorilor NASA, nu există riscul unui impact cu Pământul.

Potrivit Reuters, asteroizi mai mici se apropie frecvent de planeta noastră, dar asteroidul 2014 J025, descoperit în mai 2014, va fi cel mai mare asteroid care se va apropia de planeta noastra după anul 2004, ajungând la o distanţă de aproximativ 4,6 ori distanţa de la Pământ la Lună, adică 1,8 milioane de km. Asteroidul se va afla la cea mai apropiată distanţă de Pământ la ora 13:24 BST (15:34, ora României).

"Cunoaştem ora la care obiectul va atinge la distanţa cea mai apropiată de Pământ, în câteva secunde", a declarat Davide Farnocchia, un matematician din cadrul programului Near-Earth Object al NASA.

Având datele asupra traiectoriei asteroidului, adunate timp de câţiva ani, oamenii de ştiinţă au capacitatea de a prezice cu precizie cursul obiectului, a mai spus Farnocchi.

Asteroidul J025 se va afla la cea mai apropiată distanţă de Pământ pentru cel puţin următorii 500 de ani şi va putea fi zărit cu ajutorul telescoapelor obişnuite timp de o noapte sau două, începând de miercuri.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza