Clujul, înecat de praf. Conducerea judeţului şi a municipiului, luată la rost de doi miniştri

Clujul, înecat de praf. Conducerea judeţului şi a municipiului, luată la rost de doi miniştri
Situaţia în care se află Cluj-Napoca, unde valorile -limită pentru praf au fost depăşite în ultimele zile, face obiectul unei videoconferinţe convocate de ministrul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi de ministrul Mediului şi Pădurilor. Situaţia e una critică şi riscă formularea de sancţiuni împotriva României. În această situaţie se află 20 de oraşe din ţară.

La videoconferinţa de mâine dimineaţă participă prefectul Florin Stamatian, conducerea structurilor locale ale Gărzii de Mediu şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului, preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe, dar şi primarii celor 15 localităţi din zonele unde au fost înregistrate depăşiri ale valorilor limită, între care şi primarul Sorin Apostu.


Lista localităţilor unde limita maximă de tolerare a prafului a fost depăşită include Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Ploieşti, Baia Mare, Braşov, Brăila, Constanţa, Galaţi, Piteşti, Timişoara, dar şi din zona de Nord-Est, Sud-Vest, respectiv Sud-Est a ţării. Videoconferinţa are loc simultan în 20 de judeţe.

Termenul limită până la care trebuie luate măsuri pentru reducerea numărului de pulberi în suspensie este 11 iunie. După această dată există riscul formulării de sancţiuni la adresa României.

Comenteaza