Absolvenţii clujeni, bal ca la Viena

Absolvenţii clujeni, bal ca la Viena
17 perechi de absolvenţi ai Liceului „János Zsigmond” din Cluj-Napoca au participat la ce-a de-a treia ediţie a Balului Absolvenţilor.

Cu precizie de ceas elveţian, la ora 17, sâmbătă, 17 perechi de dansatori au valsat pentru prima dată, cu ocazia Balului Absolvenţilor organizat de Liceul "János Zsigmond".

Cu rochii de prinţese, printre emoţii, debutantele şi-au făcut intrarea în societate, direct de pe ringul de dans, amplasat, cochet, în curtea singurului internat de fete unitarian de la începutul secolului XX.

"I-am pregătit din ianuarie. Am lucrat câte două ore, de două ori pe săptămână. La început, mulţi nici nu ştiau ce e acela un vals", arată coregrafa absolvenţilor, Turós Anita, elevă în clasa a XI-a a Colegiului "Janos Zsigmond", în timp ce rochiile fac piruete pe ring, pe ritm de vals vienez. Cu emoţii în ochi, tânăra lor colegă, actuală coregrafă îi priveşte atent. Fiecare detaliu contează. Ştie asta, doar face dans sportiv de la grădiniţă.

"Anul acesta mă bucur că a ieşit bine. O să mai danseze o dată, la final", spune Anita. Şi la anul? "La anul o să am emoţii duble, pentru că o să am eu Balul", spune tânăra, în timp ce se apropie Kovács Zoltán, actualul partener de dans al Anitei. În 2009, cei doi au devenit campionii naţionali ai clasei D 16-18 ani, secţiunea la standard, iar în 2010 şi-au adjudecat medaliile de argint ale clasei C 16-18 ani (secţiunea standard, la Iaşi).

"O să dansăm şi noi", arată coregrafa, care, împreună cu partenerul ei au fost clasaţi, în 2010, printre cei mai buni 100 de dansatori la secţiunea standard, la nivel mondial, la categoria tineret.

Printre şampania oferită părinţilor pentru toast aflu că Balul Absolvenţilor se bucură încă de la prima ediţie, cea din 2011, de suportul de specialitate al Anitei şi al lui Zoli, care-i pregătesc pe elevii de clasa a XII-a începând cu primii paşi de vals vienez până la splendidele coregrafii de grup mult gustate de publicul din ce în ce mai numeros. "Este al treilea an în care mă ocup de coregrafia Balului. E dificil pentru cineva care nu ştie să danseze, pentru că am inclus elemente artistice", explică Anita, în timp ce se pregăteşte pentru Quick-Step. Demonstraţia de dans sportiv le dă răgaz tinerilor să-şi tragă sufletul. După recital, absolventele revin pe ring pentru ultimul vals alături de colegi şi primul vals alături de părinţi.

 

Comenteaza