Activiştii ecologişti au ocupat hotelul părăsit Continental, din centrul Clujului

Activiştii ecologişti au ocupat hotelul părăsit Continental, din centrul Clujului
Un grup de activişti ecologişti au ocupat în această dimineaţă clădirea părăsită a fostului hotel Continental din centrul oraşului.

Cei şase activişti ecologişti au afişat mesh-uri şi bannere de protest împotriva eventualei exploatări miniere de la Roşia Montană. "Am ales această cale radicală de protest, pentru că acest proiect este nociv, nu doar pentru Roșia Montană, ci și pentru întreaga societate. Deoarece, dacă statul român poate lua cetățenilor săi dreptul la proprietate, în numele unui proiect privat, atunci întreaga democrație românească, așa firavă cum este ea, se află în pericol", spun ei.

Cei care au ocupat clădirea sunt solistul de la Luna Amară, Mihnea Blidariu, actorul Paul Socol, un inginer în telecomunicaţii - Bogdan Buta, o specialistă în relaţii publice - Raluca Dan, doi arhitecţi şi un consultang juridic. Ei au afişat mesh-uri şi bannere pe clădire, pe care au scris "Revoluţia începe la Roşia Montană".

Clădirea fostului hotel Continental a fost cumpărată în urmă cu şase ani de un om de afaceri din Alba Iulia, Dorel Tamaş, prin Ardeleana SA. Clădirea a fost părăsită de atunci şi folosită de doar două ori, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Dorel Tămaş este cercetat de DNA pentru infracţiuni economice şi este plecat din ţară.

UPDATE

Lichidatorul Ardeleneana SA, Emil Gros, a declarat că cei patru au intrat ilegal în imobil. "Eu am aflat azi-dimineaţă. Nu le-am dat niciun acord pentru aşa ceva şi am trimis prin fax plângere penală la Poliţia Cluj-Napoca, pentru a elibera imobilul", a spus el pentru ziuadecj.ro.

UPDATE 2, ora 14.30

Patru dintre cei şase activişti au fost evacuaţi de poliţişti şi urcaţi într-o dubă. Două fete care protestau de asemenea, au scăpat deocamdată, pentru că în dubă nu mai exista loc. După zece minute, şi acestea au fost evacuate, în faţa unui grup de susţinători ai celor şase activişti, care s-au aşezat în faţa clădirii.

Comenteaza