Update Foto Anchetă după deraierea trenului București - Arad. Ministrul Transporturilor: "Infrastructura feroviară e subfinanțată"

Anchetă după deraierea trenului București - Arad. Ministrul Transporturilor: "Infrastructura feroviară e subfinanțată"
Anchetă după deraierea trenului București - Arad. Ministrul Transporturilor: "Infrastructura feroviară e subfinanțată"
Anchetă după deraierea trenului București - Arad. Ministrul Transporturilor: "Infrastructura feroviară e subfinanțată"
Anchetă după deraierea trenului București - Arad. Ministrul Transporturilor: "Infrastructura feroviară e subfinanțată"

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, solicită de urgență Agenției de Investigare Feroviară Română verificarea cu prioritate a incidentului feroviar produs duminică la Băiești și comunicarea rezultatelor investigației, "chiar dacă ne aflăm în perioada zilelor libere dinaintea Crăciunului".

Trei vagoane ale trenului Inter Regio nr. 1821 București Nord - Arad, au deraiat, duminică, 23 decembrie, la intrarea în staţia Băiești, județul Hunedoara. De asemenea, a deraiat și o garnitură care transporta cereale, în județul Caraş-Severin.

“Creșterea investițiilor pentru reabilitarea căii ferate este absolut necesară. Am atras atenția, de mai multe ori, că stare de astăzi a infrastructurii feroviare este urmare a lipsei finanțării de-a lungul timpului. În fiecare an, se deteriorează 320 km de cale ferată și se repară, capital, doar 16 km, în limita bugetelor pe care compania le are la dispoziție. Angajații CFR ar putea face mai mult. Astăzi păzesc niște macazuri în loc să construiască, în loc să repare.

În ultimele luni am acționat pentru găsirea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor de pe calea ferată, astfel încât companiile feroviare să își recâștige prestigiul și competitivitatea. Toate ţările civilizate investesc în infrastructura de transport feroviar. Dificultățile prin care trec companiile feroviare pot fi depășite numai printr-o atitudine proactivă și prin responsabilitate și efortul comun al tuturor celor implicați”, consideră ministrul Lucian Șova.

Trenul avea șase vagoane. În cele trei vagoane deraiate se aflau 60 de pasageri, iar în celelalte vagoane, 80 de călători.

Planul roşu de intervenţie declanşat 

După sosire, echipajele de pompieri ale Detașamentului Petroșani au constatat că în urma accidentului a rezultat o singură victimă, cu fracturi la membrele superioare. După acordarea asistenţei de urgență femeia a fost transportată la Petroșani.

S-au făcut verificări printre călători pentru identificarea altor persoane cu leziuni în urma accidentului. Pasasagerii aflaţi în tren au fost transportaţi la cea mai apropiată gară, la autogări sau au fost preluaţi de rude cu autoturismele.

CFR SA a precizat că asigură continuitate în traficul feroviar pe raza Regionalei CF Timișoara, prin transbordarea pasagerilor cu mijloace auto între stațiile Subcetate și Petroșani (și retur), stații de unde călătorii vor fi preluați de alte trenuri care circulă pe aceleași rute și au aceeași destinație.

"Pasagerii care au achiziționat bilete pentru trenul IR 1836, care circulă în relația Cluj - Simeria - București Nord, vor fi preluați din stația Simeria de trenul R 2311, până în stația Subcetate, de unde vor fi transbordați cu mijloace auto până la Petroșani. Din această stație, pasagerii își vor continua
călătoria spre Capitală cu o altă garnitură, care are ca destinație finală stația Gara de Nord București.

De asemenea, în a doua parte a zilei, transbordarea cu mijloace auto este asigurată și pentru alte 5 trenuri locale, și anume: R 2711 (Subcetate - Petroșani), R 2710 (Subcetate - Petroșani), R 2713 (Petroșani - Subcetate), R 2024 (Subcetate - Petroșani) și R 2023 (Petroșani - Subcetate).

În ceea ce privește intervenția la locul deraierii, facem precizarea că la această oră se acționează deja cu utilaje și personal de specialitate în vederea asigurării accesul unui utilaj de mare tonaj, cu care se va acționa pentru ridicarea și repunerea pe linie a vagoanelor deraiate.

Vă asigurăm că toate măsurile operative întreprinse de personalul feroviar al CFR SA au ca principal scop asigurarea continuității circulației feroviare, precum și redeschiderea traficului în condiții de siguranță între stațiile CF Băiești - Subcetate".

Comenteaza