Apostu, cercetat de Serviciul de Investigare a Fraudelor

Apostu, cercetat de Serviciul de Investigare a Fraudelor
Sorin Apostu va fi audiat de poliţiştii de la Serviciul de Investigare Fraude din cadrul IPJ Cluj într-un al treilea dosar penal deschis pe numele fostului primar al Clujului.

"Vineri va fi audiat de poliţişti, aceştia vor merge la Penitenciarul Mureş să ia declaraţia", au dezvăluit sursele ZIUA de CLUJ.

Unul dintre avocaţii fostului primar, Gheorghiţă Mateuţ, a confirmat informaţia. ""Da, este cercetat într-un dosar mai vechi, deschis înainte de ancheta DNA. Cred că e vorba de o plângere a UDMR în legătură cu statuia lui Avram Iancu. Probabil că e vorba de lucrări făcute la acel ansamblu", a declarat Gheorghiţă Mateuţ.

Lucrarile în Piaţ Avram Iancu au fost efectuate de firma Tirrena Scavi. Citeşte mai multe despre modernizarea pieţei aici.

Dosarul a fost întocmit pe baza unei plângeri penale înregistrate de IPJ Cluj în luna iunie 2011.

„Pot să vă confirm că există un dosar penal pe numele fostului primar. S-a început urmărirea penală pentru lucrări de construcţie fără autorizaţie la monumente protejate şi în zone protejate, conform Legii 50/1991", a declarat purtătoril de cuvânt al IPJ Cluj, Adnana Ilieş.

UPDATE: Fostul viceprimar Laszlo Attila, fost preşedinte al UDMR Cluj, spune că ştie doar despre două plângeri penale făcute în legătură cu grupul statuar Matei Corvin.

„E o plângere penală făcută de Gergely Balazs în legătură cu placa ce conţine textul lui Iorga şi o altă plângere făcută de Kaloria Hotechnikai Budapesta, firma care a fost descalificată la licitaţia pentru restaurarea grupului statuar. Această firmă a depus contestaţie, apoi a deschis process acuzând că am scos-o pe nedrept din competiţie. Însă, legea spune că pot lipsi maxim 3 documente pentru calificarea la licitaţie, iar lor le lipseau vreo 9", a spus Laszlo Attila. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, în dosar este vorba de plăcuţa amplasată pe suportul monumentului în urma restaurării acestuia.

 

Etichete
Comenteaza