Arşinel va mai rămâne internat trei sau patru zile la Institutul de Urologie şi Transplant Cluj

Arşinel va mai rămâne internat trei sau patru zile la Institutul de Urologie şi Transplant Cluj
Actorul Alexandru Arşinel, care a fost supus, în urmă cu o săptămână, unui transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, va mai rămâne internat trei sau patru zile, evoluţia sa post-operatorie fiind foarte bună, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca, Mihai Lucan, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că Alexandru Arşinel va mai rămâne internat la institutul clujean "trei sau patru zile".

"Îl mai ţinem sub supraveghere. Probele sunt normale, toate funcţiile sunt normale. Evoluţia post-operatorie este foarte bună, mai bună ca la un pacient de 20 de ani", a spus Lucan.

Actorul Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti, a suferit, în urmă cu o săptămână, un transplant de rinichi la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Vinerea trecută, directorul Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, prof. dr. Mihai Lucan, declara că Alexandru Arşinel este a treia persoană din România în vârstă de peste 70 de ani care a suferit un transplant de rinichi, precizând că donatorul este un tânăr de 23 de ani care s-a spânzurat.

Lucan spunea că intervenţia chirurgicală nu a fost una uşoară, Alexandru Arşinel având 71 de ani şi peste 150 de kilograme. "(...) a fost pe lista de aşteptare, am făcut această operaţie pentru că domnul Arşinel reprezintă o valoare foarte importantă, iar vârsta biologică a permis transplantul", afirma Lucan.

Potrivit acestuia, Alexandru Arşinel este cel de-al treilea pacient din România cu vârsta de peste 70 de ani care a suferit un transplant de rinichi, primul caz înregistrându-se în urmă cu 15 ani, la un bărbat de 80 de ani, iar al doilea, în urmă cu trei luni.

El preciza că intervenţia chirurgicală a fost realizată de o echipă de şapte medici şi a durat peste trei ore, iar pacientul "nu a trecut prin dializă".

 

Comenteaza