News alert ATACURI armate la moschei din Noua Zeelandă. Cel puţin 40 de persoane au fost ucise

ATACURI armate la moschei din Noua Zeelandă. Cel puţin 40 de persoane au fost ucise

Patru suspecţi, trei bărbaţi şi o femeie, au fost reţinuţi în urma atacurilor armate ce au vizat două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, soldate cu decesul sau rănirea mai multor persoane.

Premierul Jacinda Ardern a confirmat că 40 de persoane au fost ucise şi cel puţin 20 au fost rănite în atacurile care au avut loc vineri în două moschei din oraşul Christchurch din Noua Zeelandă, relatează CNN şi BBC. Incidentul s-a produs la moscheea Al Noor, aflată în centrul oraşului Christchurch, al treilea cel mai mare din Noua Zeelandă. Cea de-a doua moscheie atacată se află în suburbia Linwood. Toate şcolile din oraş au fost închise, a anunţat un reprezentant al poliţiei, citat de Mediafax.ro.

Publicaţia Stuff relatează că personalul spitalului din Christchurch a fost informat că urmează să sosească 40-50 de persoane rănite. Poliţia a evacuat clădirile din zona unde s-a produs incidentul şi încearcă să prindă atacatorul.

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, a descris atacurile drept un "act fără precedent de violenţă", adăugând că oamenii din moschei ar fi trebuit să aibă dreptul să-şi exercite libertatea religioasă în siguranţă. "Va fi una din cele mai întunecate zile din istoria Noii Zeelande", a adăugat Ardern.

Patru suspecţi, trei bărbaţi şi o femeie, au fost reţinuţi în urma atacurilor armate ce au vizat două moschei din Christchurch, soldate cu decesul şi rănirea mai multor persoane, a anunţat poliţia, potrivit The Guardian.

Comenteaza