Autobuz cu jurnalişti, atacat cu focuri de armă la Rio

Autobuz cu jurnalişti, atacat cu focuri de armă la Rio
Jurnaliştii se îndreptau spre Parcul Olimpic când, autobuzul în care se aflau, a fost atacat.

Un autobuz care transporta jurnaliști acreditaţi la Jocurile de la Rio a fost ţinta unor focuri de armă, pe una din arterele din Rio, marți seara, în timp ce se întorcea în parcul olimpic. 

Pasagerii susţin că au auzit două focuri de armă, autobuzul a fost lovit şi s-au spart două ferestre ale caror cioburi au rănit uşor două persoane.

"S-a tras asupra noastră. Adică am putut auzi focul de armă," a spus Sherryl "Lee" Michaelson, fost căpitan al US Air Force, angajat al unei publicații de baschet din Rio, relatează reuters.com.

Un purtator de cuvant al Comitetului de organizare de la Rio, Mario Andrada, a spus că anchetatorii încearcă să determine dacă proiectilul care a lovit autobuzul a fost un glonț sau o piatră.

"Nu suntem încă în măsură să confirmăm ce fel de proiectil a lovit autobuzul", a declarat oficialul.

Incidentul a avut loc în cartierul Curicaca, la doar câțiva kilometri de Parcul Olimpic. "Nu vrem să facem speculații."

Incidentul nu este unul singular. De la deschiderea Jocurilor Olimpice, mai mulți sportivi, spectatori și ziariști au fost victimele furturilor și agresiunilor.

După ce sâmbătă, poliția a aruncat un aer un bagaj suspect, în apropierea liniei de sosire a cursei cicliste, pe plaja de la Copacabana, marți seara, un alt colet suspect a avut parte de aceeași soartă, în apropiere de Copacabana Palace Hotel.

 

 

Comenteaza