Autostrada din Cluj, fără parcări şi spaţii de odihnă după 11 ani de la inaugurare. Solicitare către CNAIR

Autostrada din Cluj, fără parcări şi spaţii de odihnă după 11 ani de la inaugurare. Solicitare către CNAIR

Existența unor spații de odihnă frecvente pe autostrăzi ce includ zone de parcare, toalete, benzinării sau alte servicii conexe este esențială într-un stat ce ține la confortul și siguranța propriilor cetățeni.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Însă în România, pe Autostrada A3 Transilvania, între C.Turzii și Gilău (52 km), aceste spații lipsesc cu desăvârșire de mai bine de 11 ani de la inaugurarea autostrăzii. CNAIR a încercat fără succes în 2015 să liciteze finalizarea celor 4 parcări prevăzute pe acest proiect, după care se pare că a renunțat complet la asigurarea acestui ”capriciu” pentru cetățeni.

După finalizarea Autostrăzii A10 dintre Turda și Aiud, ce pornește din tronsonul A3 mai sus menționat, s-a putut observa cât de importante sunt aceste spații de servicii, chiar și cu o utilare minimală. Astfel, cele 4 astfel de spații prevăzute pe cei 26 de km sunt utilizate intensiv de participanții la trafic.

Aociaţia Pro Infrastructura solicită CNAIR să ne demonstreze că se poate și prin fapte, nu doar prin vorbe, licitând până la finalul lunii iunie cele 4 spații de odihnă de pe Autostrada A3.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza