Baba: am emis ordinul pentru numirea ordonatorilor de credite în universităţi în urma plângerilor, inclusiv de la UBB

Baba: am emis ordinul pentru numirea ordonatorilor de credite în universităţi în urma plângerilor, inclusiv de la UBB
Ministrul Educaţiei, clujeanul Cătălin Baba, recunoaşte într-un interviu că s-a gândit la situaţia din universitatea "Babeş-Bolyai" când a emis Ordinul de Ministru care ameninţă cu numirea unui rector interimar la universităţile care nu-şi stabilesc conducerea până în 1 martie.

Baba spune într-un interviu pentru gazetino.wordpress, blogul jurnalistei clujene Ruxandra Hurezean, că a luat decizia de a emite acest ordin "în spiritul legii, ca urmare a reclamațiilor unor cadre didactice și studenți inclusiv de la Universitatea Babeș-Bolyai". Actualului rector, Andrei Marga, îi expiră mandatul în 26 februarie, puţin înainte de alegerile din universitate, programate pentru 1 martie.

Baba mai spune că ordonatorul de credite este ce care va avea drept de semnătură în bancă şi care va semna şi diplomele emise de universităţi. "Altfel, actele emise (inclusiv diplomele) ar fi nule de drept. În ceea ce privește procedura, Senatul face propunerea pentru ordonatorul de credite, iar ministrul o aprobă sau nu", arată Baba în interviul citat.

Vezi aici ordinul

Vezi aici interviul

Comenteaza