Bloggerul clujean care a pornit în turul Africii pe motocicletă: "Zi de zi trec prin câte-un Iad, ca să ajung într-un Rai" VIDEO

Bloggerul clujean care a pornit în turul Africii pe motocicletă:
Bloggerul clujean care a pornit într-o aventură de un an în Africa pe motocicletă şi-a povestit pe jurnalul online primele impresii, după 15.000 de kilometri.

"Zi de zi trec prin câte-un Iad, ca să ajung într-un Rai. Sute şi mii de kilometri de de continuă pustietate, după mormane de gunoi, după comunităţi întunecate, adunate ca un muşuroi în jurul meu, oferindu-se, ameninţându-mă, neştiind dacă-mi zâmbesc sau rânjesc. Bombe păduchioase de dormit, în medine-bucătării-comune-bordeluri sau pe unde mă prinde noaptea, la birturi, la bufeturi", scrie bloggerul clujean Darius Groza, pe jeg.ro.

"Am trecut în Africa prin Tarifa (Spania) - Tangier (Morocco), unde s-a gătat veselia. Tot în jur e dubios, deşi - tot mai sporadic - întâlneşti aceiaşi tineri cu iPhone-uri, adulţi cu grijile lor, ţiganii lor, tiriştii, autorităţile corupte. De un miliard de ori mai mulţi ciorditori, combinatori, "ghizi", toţi prietenii cei mai buni parcă de-o viaţă, pentru o piaţă restrânsă de europeni confuji", scrie Groza. "De exemplu, la trecerea dintre Maroc şi Mauritania este o falie neutră, pietroasă şi nisipoasă, de vreo 4 kilometri, cu teren minat în jur şi maşini devastate pe traseu. Am scăpat motocicleta de două ori în dune, nişte localnici binevoitori s-au oferit să mă ajute, contra sumei modice de 150 de euro. SĂ O RIDIC DE PE JOS!".

Întâlnirile cu organele de ordine nu au pus probleme, arată el. "Poliţia, cel puţin până în Senegal, este demnă şi corectă. Armata, în afară de graniţe, unde e haos şi violenţă (doar verbală), tratează turiştii corect, fac semne discrete când să încetineşti şi nu există abuzuri, doar controale multe, însă rapide şi amicale. Exceptând o şpagă de 30 de euro redusă de la 50 pentru viteză şi că mai îs curioşi de câte-un GoPro, nu c-ar şti ce să facă cu el".

Vezi aici detalii despre expediţia lui Darius Groza

Vezi toată postarea de pe blog

Etichete
Comenteaza