Boc: "Am discutat cu Walter, vrea să vândă echipa până la finele anului" VIDEO

Boc:
Primarul Emil Boc a precizat astăzi ca a discutat cu acţionarul majoritar al Universităţii Cluj, Florian Walter, iar acesta este dispus să vândă echipa, purtând discuţii cu doi potenţiali investitori.

"Nu vreau să mă mai pripesc în declaraţii, dacă nu exista decizia privind insolvenţa atunci echipa era vândută pentru că deja exista un investitor. Noi nefiind acţionar decât minoritar nu ne mai putem implica decât în calitate de mediator. Nu v-ascund că am discutat cu domnul Walter şi este în discuţii cu doi potenţiali investitori pentru ca aceştia să preia echipa", a precizat Emil Boc, în cadrul unei conferinţe de presă. "Sper ca acest lucru să se întâmple până în decembrie".

Consiliul Local Cluj-Napoca a votat la finalul lunii august pentru constituirea forului ca parte civilă, în limita acţiunilor deţinute, în "Dosarul transferurilor II". Asta după ce Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a transmis CL o informare prin care a solicitat o poziţie cu privire la un viitor proces împotriva lui Florian Walter, Ioan Mărginean şi Dan Capră în dosarul transferurilor a 15 jucători, cu titlul gratuit, de la „U" la Petrolul.

„Prin adresa înregistrată la Primăria Cluj-Napoca, DIICOT Cluj solicită informaţii în interesul soluţionării dosarului nr. 253 D/P/2012, în care se efectuează cercetări faţă de învinuiţii Walter Florian, Mărginean Ioan şi Capră Daniel cu privire la modalitatea în care s-au realizat în cursul anului 2012 transferurile cu titlu gratuit ale jucătorilor de fotbal aparţinând SC Fotbal Cluj Universitatea Cluj SA către FC Petrolul Ploieşti. Raportat la această împrejurare, se solicită a se comunica dacă, în calitatea sa de acţionar în cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca se constituie sau nu parte civilă în nosarul cu numărul mai sus amintit, în caz afirmativ urmând a se preciza valoarea prejudiciului cauzat", se arăta în adresa respectivă.

Totodată în informarea DIICOT se mai menţiona că valoarea prejudiciului nu este cunoscută, urmând a fi stabilită printr-o expertiză viitoare.

CL este acţionar al clubului de fotbal „U" Cluj, având un pachet de 0,5% din acţiuni, cu o valoare de 26,5 lei.

 

 

Comenteaza