Bradul de Crăciun, instalat în centrul oraşului FOTO

Bradul de Crăciun, instalat în centrul oraşului FOTO
Bradul de Crăciun a fost adus în urmă cu puţine momente în piaţa Unirii, din centrul oraşului Cluj-Napoca. Acesta este montat cu ajutorul unei macarale.

Contractul pentru iluminatul ornamental de sărbători a fost atribuit singurului ofertant la procedura care a avut loc la finalul lunii iulie. Societatea care va instala luminiţele de sărbători este aceeaşi care s-a ocupat de lumina de sărbători şi în ultimii cinci ani: Elba Com.

Dacă în 2007 costurile cu iluminatul au ajuns la circa 700.000 de lei, în 2008 au urcat la 800.000 de lei. În 2009, preţul a devenit 1,12 milioane de lei. În 2010, în baza contactului, forul local a actualizat preţurile pentru activitatea de iluminat ornamental festiv. Oficialii municipalităţii susţineau că este vorba despre o creştere de 4% care nu va afecta foarte mult bugetul alocat acestei activităţi, mai ales că primăria are practica de a ilumina anumite zone din oraş şi pe baza unor sponsorizări.

Astfel, s-a ajuns la costuri de 860.000 de lei, bani achitaţi către Elba Com. Anul trecut, costurile au fost de 900.000 de lei, însă administraţia a motivat că oricum iluminatul de sărbători în formula cu leduri practicată aduce economii la factură, cu menţinerea instalaţiilor aprinse în perioada sărbătorilor. În 2011, administraţia locală a ţinut să sublinieze că realizează o economie de 5%, atât la costurile legate de sistemul de iluminat în sine, cât şi la consumul de energie electrică. "95 % din elementele folosite sunt pe bază de lămpi led, faţă de aproape 90% în 2010", informa instituţia.

Elba a câştigat contractul de concesiune a serviciului de iluminat festiv, în 2007, pentru cinci ani, cu 5 milioane de lei, fără TVA, potrivit datelor furnizate de primărie. Noul contract va aduce, anul firmei 1,8 milioane de lei, faţă de 1 milion de lei cât a câştigat, anual, din vechiul contract cu municipalitatea clujeană.

 

Etichete
Comenteaza