Bucătarii clujeni au câştigat locul IV Arena Bucătarilor. Vezi cum au impresionat juriul

Bucătarii clujeni au câştigat locul IV Arena Bucătarilor. Vezi cum au impresionat juriul
Echipa de bucătari din Cluj care a reprezentat un restaurant cu specific japonez din Cluj a câştigat locul IV la concursul culinar Arena Bucătarilor, care a avut loc la Mamaia.

Concursul Arena Bucătarilor, ajuns la a IV-a ediţie, a avut loc în data de 10 august, când 30 de echipe de bucătari de la cele mai bune retaurante din România au preparat un meniu compus din trei feluri.

Echipa care a reprezentat Clujul, formată din doi bucătari pasionaţi de arta culinară japoneză, Florin Trisca şi Robert Vincze, s-au clasat pe locul IV. Meniul gătit de cei doi a fost compus din dorada cu fructe de mare şi cremă de ardei, miel în crustă de susan şi sos de pâine, piure de brocoli cu ciuperci marinate şi roşii cherry, şi fructe de sezon aromate.

Concursul a fost câştigat de o echipă de bucătari din Oradea, locul II a fost câştigat de reprezentanţii Pizzeriei Bella Italia din Brăila, iar al treilea loc a fost ocupat de echipa din Braşov de la Kasho Lounge.

Juriul competiţiei a fost format din Cezar Munteanu - Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, alături de maeştrii în arta culinară Ştefan Bercea, preşedintele juriului si Ioan Florescu, maestrul cofetar Silvian Miron, Cristina Mazilu, publisherul revistei BBC GoodFood România şi Tiberiu Fueriu, redactor șef Food&Bar Magazine.

De asemenea în cadrul evenimentului au avut loc prezentări şi degustări de produse şi show-uri interactive de gătit. Somelierul Sergiu Nedelea, Cavaler al Vinului European, a oferit scurte sesiuni de training în ceea ce priveşte oenologia, iar copiii s-au delectat în Atelierul de Ciocolată, unde s-au facut experimente cu ciocolată şi zahăr.

Clujenii s-au întors acasa cu un premiu în valoare de 3.000 de lei.

 

Etichete
Comenteaza