Calea ferată Cluj – Oradea: Contractul pentru lotul 2 poate fi semnat

Calea ferată Cluj – Oradea: Contractul pentru lotul 2 poate fi semnat

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația italienilor de la WeBuild după ce asocierea Arcada - Alstom fusese desemnată câștigătoare pe lotul 2 din proiectul de electrificare a liniei Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor.

CFR Infrastructură a desemnat pe 2 noiembrie oferta câștigătoare pentru electrificarea și reabilitarea lotului 2 AGHIREȘ – POIENI (36,53 km) din cadrul liniei Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră (166,2 km). Este vorba de asocierea condusă de gălățenii de la Arcada Company. Oferta financiară depusă de Asocierea RAILWORKS ( ARCADA COMPANY/Leader – Alstom Transport SA) este în valoare de 1,535 miliarde de lei, fără TVA.

Amintim că CFR Infrastructură a semnat până în prezent contracte pentru loturile 3 și 4 din cadrul acestui proiect.

Prin electrificarea și reabilitarea liniei de cale feratǎ Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră (166,2 km), lucrări structurate pe 4 loturi, se vor asigura condiţii tehnice pentru circulaţia cu viteza de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar.

Comenteaza