Candidatul la şefia UBB Daniel David, după alegerile de ieri: "am făcut tot ceea ce s-a putut face, omeneşte posibil şi într-un mod onorabil"

Candidatul la şefia UBB Daniel David, după alegerile de ieri:
Psihologul Daniel David, unul dintre cei cinci candidaţi la funcţia de rector al Universităţii "Babeş-Bolyai" şi clasat pe locul III, spune că rezultatul nu este unul bun.

"Spuneam într-un prim interviu că fie voi câştiga clar, fie voi pierde lamentabil (lamentabil ar fi fost pentru mine nedepăşirea pragului electoral clasic de 5%). Prima variantă m-ar fi transformat într-un manager de cercetare, iar a doua mă lăsa liniştit să fiu cercetător (mai puţin interesat sau angajat în politicile academice ale UBB). Nu am intrat în turul doi, aşadar am pierdut; am pierdut însă cu un procent de 17,9%, ceea ce nu este lamentabil. Asta mă pune într-o poziţie extrem de dificilă! Am pierdut, dar este un grup destul de consistent, care nu este de ignorat, care a crezut în programul propus de mine", a scris David aseară, pe blogul personal. Acesta adaugă că a făcut în primul tur "tot ceea ce s-a putut face, omeneşte posibil şi într-un mod onorabil". "Atât a ieşit şi atât s-a putut face acum. Aşa cum spuneam în mesajele mele, eu am fost susţinut de o comunitate a unor tineri valoroşi şi seniori luminaţi, cărora le pasă de UBB. Nu am avut "staff" electoral sau o acţiune/politică electorală", a adăugat psihologul.

În turul II al alegerilor s-au calificat prorectorul Cristina Ciumaş şi profesorul Ioan Aurel Pop.

Comenteaza