CE MAŞINI CONDUC PERSONALITĂŢILE: Azi, Teodor Lazăr

CE MAŞINI CONDUC PERSONALITĂŢILE: Azi, Teodor Lazăr
ziuadecj.ro vă prezintă, în serial, maşinile unor personalităţi ale Clujului.

Teodor Lazăr este preotul paroh al catedralei greco-catolice Schimbarea la faţă, din centrul Clujului. Este un cleric, dar nu unul rigid. Este un om al lui Dumnezeu, dar unul cu perfecta înţelegere a laicului. Aşa că nu e de mirare că este pasionat de maşini. Şi nu numai: hobby-ul său este să meşterească la tot felul de instalaţii, inclusiv la motoarele cu ardere internă ale maşinilor. Şi ştiţi ce? Nu prea dă pe la service-uri.

Părintele ne-a mărturisit că are o maşină Hyunday Tucson, cumpărată în anul 2010. "Nu prea sunt adeptul maşinilor noi, ci al celor de doi-trei ani, încă proaspete, dar la jumătate de preţ faţă de fabrică. Aşa s-a întâmplat şi cu acest Hyunday, pe care l-am cumpărat în 2010. Avea doi ani şi jumătate", spune Teodor Lazăr. Maşina a costat 10.500 de euro şi este cu tracţiune simplă.

"Am nevoie de o maşină cu volum mare, pentru că am trei copii. Dacă nu aş avea familie, m-aş mulţumi cu o maşină mai mică. Unii îşi fac carte de vizită din maşina pe care o conduc, dar maşina este un instrument, o utilitate. Eu nu îi înţeleg pe preoţii care conduc maşini, iar când devin episcopi renunţă, preferă să aibă şofer. Nu mi se pare normal", este de părere părintele.

Acesta foloseşte maşina pentru pastoraţia zilnică, dar şi pentru familie. O repară de cele mai multe ori singur. "O parte din service îl fac eu, pentru consumabile sigur nu merg la un atelier. Una dintre curiozitaţile mele uşor patologizate este să văd cum funcţionează lucrurile. Mi-am cumpărat o drujbă şi am desfăcut-o până la ultimul şurub. Când cumpăr ceva, vrea să văd cum funcţionează. Când reansamblez, uneori mai rămân cu şuruburi", povesteşte Teodor Lazăr.

Are permis de la 20 de ani şi, în trecut, a condus mai multe maşini Renault. 

Citeşte şi:

CE MAŞINI CONDUC PERSONALITĂŢILE: Azi, Ştefan Gadola

CE MAŞINI CONDUC PERSONALITĂŢILE: Azi, Dorel Vişan

CE MAŞINI CONDUC PERSONALITĂŢILE: Azi, Tudor Giurgiu

CE MAŞINI CONDUC PERSONALITĂŢILE: Azi, Cadu

CE MAŞINI CONDUC PERSONALITĂŢILE: Azi, Andrei Marga

CE MAŞINI CONDUC PERSONALITĂŢILE: Azi, Bogdan Marişca

CE MAŞINI CONDUC PERSONALITĂŢILE: Azi, Marius Nicoară

 

Comenteaza